Ældre ægtepar vandt 1,2 milliarder: Brugte pengene til forskning af denne frygtelige sygdom

Af: Mie M.B

|

16/01/2024

Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons
Der findes stadig inden kur

Mest læste i dag

Et ældre ægtepar har gjort deres uventede held til en dedikeret mission for at finde en behandling til en uhelbredelig sygdom, der kostede deres barnebarn livet.

Paul og den nu afdøde Sue Rosenau mistede deres to-årige barnebarn efter en hård kamp mod den sjældne genetiske lidelse, Krabbe-sygdom. Det skriver Ladbible.

Krabbe-sygdom, der i øjeblikket er uhelbredelig hvis den ikke fanges som spæd, påvirker én ud af 100.000 nyfødte ved at ødelægge den beskyttende belægning af nerveceller, hvilket ofte resulterer i, at de berørte ikke når at blive ældre end to år.

I 2008 ændrede parrets liv sig markant, da de tjekkede deres Powerball-numre og opdagede, at de havde vundet 180,1 millioner dollars (1,2 milliarder kroner).

Ægteparet tog straks beslutningen om at bruge deres gevinst til at starte en non-profit organisation, der skulle finansiere forskning og finde en kur mod Krabbe-sygdom. De etablerede Rosenau Family Research Foundation med en startkapital på 26,4 millioner dollars, der både skulle finansiere forskning og hjælpe familier med omkostningerne ved medicinsk behandling.

Parret brugte mere end halvdelen af deres gevinst på at starte non-profit organisationen. Mellem 2009 og 2016 har fonden givet mere end 10 millioner dollars i tilskud til fremskridt inden for behandlinger.

Anbefalet til dig