Afslører spøjs detalje: Derfor er det sådan

13/8/22 06:50

Henrik Rothenbücher

Foto: Shutterstock
Det er nok de færreste der forestiller sig, at det er sådan.

Mange af os laver madplan for ugens løb - også dronning Elizabeth. Dog foregår det på en lidt anderledes måde i det britiske Kongehus, end det gør rundt om i de "almindelige" hjem.

Når dronning Elizabeth skal vælge hvad der skal på middagsbordet de kommende dage, så ser hun nemlig på et helt særligt dokument. Hun ser nemlig på en menu og beslutter sig ud fra dette - og den menu er skrevet på fransk.

På trods af sproget i det britiske Kongehus naturligvis ikke er fransk, så er netop dette dokument altså skrevet på fransk. Det skriver Hello Magazine

Det viser sig, at det er en meget gammel tradition ved hoffet. Den har fundet sted siden 1100-tallet og den normanniske erobring af England - der dengang førte til, at fransk blev det officielle sprog hos hoffet.

Kaori O'Connor der er mad-antropolog udtaler, at kongefamilien meget vel kan have besluttet at bevare traditionen, fordi det franske køkken er et værdsat køkken verden over.

Desuden taler dronning Elizabeth flydende fransk, så menuforslagene volder hende bestemt ikke problemer at tyde, blot fordi de er på fransk.