Amanda blev indlagt på hospital i USA: Så voldsom blev hendes regning

04/3/23 12:00

Henrik Rothenbücher

Foto: GoFundMe
En ung kvinde måtte indlægges på et hospital under en rejse til USA. Det endte med at koste hende enormt dyrt.

En tur til USA endte med at koste dyrt for den unge Amanda Sesio. Ikke nok med, at hun måtte kæmpe for sit liv på et amerikansk hospital, så står hun nu også med en regning, hun ikke kan betale.

Hvis man ikke har en syge- eller rejseforsikring, er det nemlig ikke billigt at få livsvigtig behandling i USA. Det har Amanda desværre lært på den hårde med, for efter hendes behandling har hun modtaget en regning på mere end en million kroner.

Meget tyder derfor på, at hun ikke havde tegnet en rejseforsikring, inden hun rejste fra New Zealand til USA. For at dække regningen, har hendes familie derfor startet en indsamling.

I sommeren 2022 rejste Amanda fra New Zealand til Los Angeles, hvor hun skulle deltage i sin kusines bryllup. Så langt nåede hun dog ikke.

I stedet endte hun den 1. juli med at blive indlagt på et amerikansk hospital, efter at have oplevet, at hun havde svært ved at trække vejret.

På hospitalet blev det af lægerne diagnosticeret som en livsfarlig lungebetændelse, der tilmed ramte den unge turist i et sådant omfang, at hun måtte have hjælp til at trække vejret.

Behandlingen gik heldigvis godt, og derfor kunne hun senere udskrives og rejse hjem til New Zealand. Med på hjemrejsen fik hun dog en enorm regning, som familien nu håber, at de kan få hjælp til at betale.

På seks dage fik familien indsamlet 19.000 australske dollars, hvilket svarer til cirka 98.000 danske kroner. Målet var dog 150.000 australske dollars, da det ville kunne dække den massive hospitalsregning på 775.000 danske kroner, som hun fik med hjem i bagagen.