Ambulancefolk blev tilkaldt af 35-årig mand: Nu er de sigtet for drabet på ham

14/1/23 10:03

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
To ambulancefolk, der blev tilkaldt af en 35-årig mand, er blevet sigtet for drabet på ham.

50-årige Peter og 40-årige Peggy er blevet sigtet for drab, efter en mand blev kvalt ihjel, fordi de spændte ham fast på en båre med fronten nedad.

Den 18. december sidste år mistede 35-årige Earl Moore Jr. livet, efter at have ringet til alarmcentralen fra sit hjem i Springfield, Illinois.

Det skriver flere medier, herunder Fox News og Daily Mail.

Moore var angiveligt en alkoholiker, der ikke havde drukket alkohol i flere dage. Det medførte tilsyneladende, at han blev dårlig, hvorfor han ringede til alarmcentralen.

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Da to betjente dukkede op ved hans hjem i Springfield, var det en kvinde, der åbnede døren. Til de fremmødte betjente forklarede hun, at Moore hallucinerede.

"Han ringede til jer uden grund," siger kvinden på en bodycam-optagelse, da betjenten spørger, om der er brug for en ambulance.

"Hver gang jeg kører ham på hospitalet, gør de ikke andet, end at sende ham hjem. Han ser ting, der ikke er der, og hører stemmer i sit hoved."

Foto: Sangamon County Government/YouTube

Foto: Sangamon County Government/YouTube

Da de to ambulancefolk dukkede op, blev Moore placeret på en båre liggende fladt på maven. Herefter blev han spændt fast over både hans ryg og underkrop.

Moore blev derefter kørt til et nærliggende hospital, hvor han blev erklæret død cirka 45 minutter efter, at de to ambulancefolk havde spændt ham fast på båren.

I en ligsynsrapport fremgår det, at han døde af 'kompressions- og positionskvælning på grund af tilbageholdelse med forsiden nedad på en paramedicinsk transportbåre som følge af stropper på tværs af ryggen'.

Peter og Peggy blev anholdt og sigtet for drabet på Moore den 9. januar, og risikerer ifølge NPR Illinois at blive idømt mellem 20 og 60 år bag tremmer.

Foto: Sangamon County Government/YouTube

Foto: Sangamon County Government/YouTube

Teresa Haley, der er leder for Springfield-afdelingen af borgerrettighedsbevægelsen NAACP, sammenligner episoden med George Floyds tragiske død i 2020.

Floyd mistede også livet som følge af kvælning, fordi politibetjent Derek Chauvin pressede sine knæ mod Floyds ryg i mere end ni minutter.

Til Illinois Times fortæller Haley, at det 'næsten var værre', fordi man på bodycam-optagelserne kan se, hvordan Moore kæmper for at trække vejret.

"Hvis denne mand allerede havde svært ved at trække vejret, og du så lægger ham på en båre med fronten nedad... Jeg mener, det var fjendtligt at se videoen, og hvordan de behandlede ham," siger hun.

"De smed bogstaveligt talt hans hænder om bag ryggen og spændte ham bare fast. Han kunne ikke bevæge sig, hvis han ville."