Anny var 11 år, da hun fik at vide, hun ikke kunne få børn - 16 år senere blev to til tre

Af: Thea Andersen

|

10/08/2023

Udland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
16 år senere skete det utænkelige.

Lige nu læser andre også

Anny Klæhaug Mannes fra Norge, der i dag er 27 år, har trodset oddsene og fået en stor drøm opfyldt.

Allerede som 11-årig blev hun konfronteret med en skæbnesvanger besked - hun ville aldrig kunne føde børn på grund af Turners syndrom (TS).

"Det er måske ikke noget, der rigtig ramte mig dengang, men det har haft en betydelig indflydelse på mig. Jeg har altid haft en kærlighed til børn," fortæller Anny til Haugesunds Avis ifølge Sosialnytt.

Ifølge Netdoktor.dk er Turner syndrom en genetisk tilstand, som man kun ser hos piger og kvinder, der er født med et manglende eller ændret X-kromosom.

For Annys vedkommende førte den genetiske fejl til en utilstrækkelig udvikling af æggestokkene og en mangel på østrogen, da hun nåede puberteten.

Efter at have accepteret dét, at hun aldrig ville blive gravid, mødte Anny for ni år siden sin nuværende mand, Arne. På trods af at de begge ønskede deres egne børn, var Anny åben omkring sin situation og meddelte Arne, at hun ikke kunne blive gravid. Dette var en udfordrende tid for dem begge, da de skulle navigere gennem den emotionelle byrde af deres drømme og virkelighed.

Men efter at have hørt om andre kvinder med Turners syndrom, der blev gravide gennem ægdonation, besluttede Anny og Arne sig for at udforske denne mulighed.

Ægdonation, en praksis der har været tilgængelig i mange europæiske lande i en årrække, blev også lovlig i Norge fra 1. januar 2021. Dette gjorde det lettere for par som Anny og Arne at forfølge deres drøm om familie.

Da de henvendte sig til Klinikk Hausken i Haugesund, Norge, blev deres vej mod forældreskab imødekommet - og nu er to blevet til tre. De er nemlig blevet forældre til en lille datter.

Mens forældrene ikke kender donorernes identitet, vil deres datter, Jenny, have muligheden for at opdage denne hemmelighed, når hun fylder 15 år.

Anbefalet til dig