Apple skal betale millioner til iPhone-ejere i stort forlig

24/3/22 18:52

Mathias Busekist

Foto: Shutterstock
Apple har indgået et forlig og skal betale 100 millioner kroner til en gruppe iCould-brugere.

Det kommer i kølvandet af, at teknologivirksomheden er blevet beskyldt for at "bryde kontrakten vedrørende iCloud-tjenesten, som Apple leverer til sine brugere".

Apple er blevet beskyldt for at have brudt sine vilkår og betingelser ved at bruge tredjepartsservere til at lagre iCloud-brugernes data - i virkeligheden skulle Apple have lagret disse data på sine egne servere i overensstemmelse med kontrakten.

De benægter enhver forseelse, men har valgt at indgå forlig for at undgå at komme for retten.

Forliget omfatter alle, der har bopæl i USA, der har betalt for et iCloud-abonnement fra den 16. september 2015 til den 31. januar 2016.

Brugere, der falder ind under denne kategori, bør snart få besked, hvis den e-mailadresse, de brugte til deres iCloud-abonnement, stadig er aktiv.

"Parterne i retssagen har indgået forlig for 14,8 millioner dollars."

"Hvis du har modtaget en e-mail-meddelelse fra den uafhængige forligsadministrator om retssagen, betyder det, at du måske har ret til kompensation."

"Hvis du falder under denne kategori, har du mulighed for at vælge at modtage en betaling via ACH-overførsel eller check."

Hvis ingen af ovennævnte muligheder vælges, kan beløbet også blive udbetalt til den konto, der bruges til at betale iCloud.

Forskellige udbetalinger

De, der håber at kunne få en del af kagen, er blevet gjort opmærksomme på, at beløbet ikke forventes at være stort - det afhænger af det niveau, som iCloud-brugeren er abonneret på.

De personer, der abonnerede på 1 TB-niveauet, vil modtage mere end personer, der brugte 50 GB eller 200 GB-niveauet.

Det vil også være muligt, at fravælge at modtage betalingen og selv sagsøge Apple."

 også fravælge at modtage betalingen og selv sagsøge Apple.

"Hvis du beslutter dig for at fravælge dette forlig, beholder du retten til at sagsøge Apple for egen regning i en separat retssag vedrørende emnet, som dette forlig løser, men du opgiver retten til at få en klassebetaling fra dette forlig."