Australske forskere: Vi har allerede en vaccine mod corona

15/03/2020

Rikki Tholstrup Jørgensen

Australske forskere er overbeviste om, at de har en vaccine. Foto: Shutterstock
Australske forskere fortæller, at de har en vaccine klar, men at det kommer til at tage flere måneder, før den kan være klar til brug.

Mest læste i dag

Det er tre forskere fra Brisbane i Australien, der er overbeviste om, at de har skabt en vaccine, der skaber immunitet mod Covid-19.

En af forskerne bag vaccinen er Dr. Keith Chappell, der til det australske medie, The Australian, siger: "I forhold til at udvikle en vaccine, vi tror virker, så tror vi, at vi allerede er der."

Siden januar har Keith Chappell sammen med sine to kollegaer Paul Young og Trent Munro arbejdet sammen for at finde en vaccine mod den verdensomspændende virus. 

Teamet har eksperimenteret med 250 forskellige formularer for en vaccine, men har nu valgt en vaccine, som de kalder for S-Spike. Indtil videre er vaccinen kun testet på mus, men holdet bag S-Spike mener, at test på mennesker kun er få måneder væk. De håber på de første tests allerede kan gennemføres i juni.

Hvis alt går efter planen, mener Dr. Keith Chappell, at en vaccine kan være klar til slutningen af året. Han understreger dog, at den skal produceres i en skala, som vanskeliggør hele processen. Så der er mange ubekendte, der skal gå op i en højere enhed, før vaccinen er klar. 

 

Vanskelige beslutninger i vaccine-processen

Dr. Keith Chappell forklarer: "Skal vi starte med at producere en masse doser allerede baseret på de resultater, vi har, eller skal vi vente til vi har vist resultater på den første gruppe mennesker, inden vi starter med at producere i en større skala?" 

Umiddelbart forsøger teamet at rulle en plan ud, hvor der udføres tests, mens der arbejdes på at skabe en produktionslinje ud fra den formodning, at vaccinen virker. Så kan vaccinen rulles ud hurtigst muligt.

Teamet bag den nye vaccine forklarer desuden, at vaccinen potentielt kan være en vaccine mod mange andre sygdomme, herunder MERS, SARS, EBOLA og andre sygdomme, som potentielt kan udvikle sig til livstruende pandemier. Flere medicinalvirksomheder har allerede tilbudt deres hjælp i forhold til at opskalere produktionen.

 

 

Anbefalet til dig