Barnebarns frygt overrasker dronningen

12/1/21 10:09

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Selv en dronning kan blive overrasket.

Nu viser det sig, at Kate Middleton og prins William var hemmeligt forlovet i flere uger, før de fortalte deres familier den store nyhed - men da de endelig var klar til at offentliggøre forlovelsen, gik tingene pludseligt meget hurtigt. Det fortæller den britiske avis The Mirror

Det var først efter flere år med venskab og dating, at prins William endelig bad sin universitets-kæreste, Kate Middleton, om at gifte sig med ham. Friereriet fandt sted under en romantisk ferie i Kenya, som parret var på.

På turens sidste dag overraskede prinsen sin kommende brud med en nat i en fjerntliggende træhytte nær Lake Rutundu. Her friede han til hende. Parret har senere beskrevet øjeblikket som "meget romantisk" og skrev, at det havde været et "vidunderligt døgn" i hyttens gæstebog.

Frygtede hysteri

Parret vidste imidlertid, at så snart de delte nyhederne om deres forlovelse, så ville de blive centrum for et regulært mediehysteri. Derfor besluttede de sig for at holde det hemmeligt i et stykke tid.

I sin bog Kate: The Future Queen hævder Katie Nicholl, der er ekspert i det britiske kongehus, at Kate lagde sin nye forlovelsesring - som tidligere havde tilhørt prinsesse Diana - i pengeskabet, så ingen skulle opdage, at de to havde forlovet sig. 

Der var bare lige en ting, som prins William havde glemt. Som senior-medlem af det britiske kongehus, så skal han ifølge loven spørge sin bedstemor, dronning Elizabeth, om lov, inden han forlover sig. Det havde han dog ikke lige fået gjort. 

Måtte ringe til bedstemor

Det begyndte pludseligt at haste med dronning Elizabeths velsignelse, da prins William havde på fornemmelsen, at nogle medier havde fået færten af forlovelsen. William frygtede angiveligt, at han ikke selv ville få lov til at offentliggøre nyheden. 

Derfor hastede det lige pludseligt. 

Ifølge Katie Nicholl spiste dronningen morgenmad sammen med prins Philip, da hun hendes ældste barnebarn pludseligt ringede. Hun hævder, at dronningen var "begejstret for at modtage Williams opfordring, omend lidt overrasket over den pludselige meddelelse".

En kilde har fortal til hende, at "dronningen havde ingen anelse om, at forlovelsen skulle offentliggøres netop den morgen."

"Det blev hastet igennem, fordi William tilsyneladende var bekymret for, at nyheden ville blive lækket."

Det overraskede dronning Elizabeth, men hun gav straks sin velsignelse, så parret officielt kunne offentliggøre, at de havde besluttet at gifte sig.