Bea forsvandt og overlevede 2 vintermåneder i det fri: Pludselig finder landmand hende i pigtrådhegn

Af: Lucas Andreas

|

08/02/2024

Arkivfoto af walisisk springer spaniel / Shutterstock.com
Arkivfoto af walisisk springer spaniel / Shutterstock.com
En omfattende eftersøgning blev iværksat for at finde hunden.

Mest læste i dag

Hunden er menneskets bedste ven, og i årtier har hunden været en del af manges hjem. Det er derfor sjældent, man ser en hund leve i det fri. Men det betyder tilsyneladende ikke, at hundene ikke kan klare sig i vildmarken.

Efter en lang og for ejerne angstfyldt søgning på næsten to måneder er Bea, en syv-årig walisisk springer spaniel, endelig genforenet med sine ejere, Adam og Rachel Sergeant.

Det skriver BBC

Bea forsvandt sporløst under en familieudflugt over Conwy Valley (Bak- og dalområde i Wales, red.) den 8. december, hvilket satte gang i en omfattende eftersøgning. På trods af det barske vintervejr og flere rapporterede observationer af hunden, var det først for nylig, at Bea blev fundet fanget i et pigtrådshegn af en opmærksom landmand.

Landmanden, Huw Jones, bemærkede Bea takket være en "mærkelig hylende lyd" fra et sjældent besøgt hjørne af hans ejendom. Trods udfordrende mørke og en halv times indsats lykkedes det ham at befri Bea, der utroligt nok ikke forsøgte at bide ham i processen. "Jeg var bange for, at hun ville prøve at bide mig, men hun var fantastisk," fortalte Jones.

Beas mirakuløse overlevelse og hjemkomst har været en kilde til stor lettelse og glæde for familien Sergeant. Deres bekymringer for, at Bea måske ville have svært ved at tilpasse sig familielivet igen, blev hurtigt afløst af lettelse, da Bea viste sig at være sit "sædvanlige selv" – rolig og blid, selv omkring familiens yngste medlem. "Vi tror ikke, hun vil fare vild igen... men vi har allerede bestilt en GPS-tracker til hende, for en sikkerheds skyld," udtalte Adam Sergeant.

Hele eftersøgningen har været støttet af Facebook-gruppen Lost Dogs North Wales Area, som anvendte termiske kameraer, droner, plakater og sociale medier i deres ihærdige forsøg på at finde Bea. "Alle var fantastiske, vi befandt os pludselig med et netværk af støtte - mennesker, der ikke bare ville give op," sagde Adam.

Anbefalet til dig