Besætning måtte redes: Spækhuggere sænker et skib nær Marokkos kyst

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
To spækhuggere forårsagede, at et skib sank nær Marokkos kyst.

Mest læste i dag

To besætningsmedlemmer oplevede søndag en dramatisk hændelse ud for Marokkos kyst, da deres 15 meter lange yacht, "Alborán Cognac", blev angrebet af spækhuggere. 

Det skriver det tyske medie ntv.

Dette skete omkring 26 kilometer fra Cape Spartel syd for Gibraltarstrædet.

De to besætningsmedlemmer begyndte at mærke kraftige slag mod yachtens skrog tidligt om morgenen. Disse slag fra spækhuggerne beskadigede både yachtens ror og selve skroget, hvilket i sidste ende førte til indtrængning af vand i båden.

Efter at have konstateret at båden tog vand ind, udsendte besætningen et nødopkald, som en redningshelikopter fra Spanien og det nærliggende tankskib "MT Lascaux" reagerede på. 

Besætningen blev evakueret fra den ødelagte yacht en time efter nødopkaldet. Yachten kunne dog ikke reddes og sank kort tid efter.

Denne episode er den syvende af den slags hændelser siden 2020 i dette specifikke havområde, hvor både sejlbåde og marokkanske fiskerbåde er blevet ramt af spækhuggerangreb. 

Spækhuggernes adfærd er en kilde til forskning og debat blandt eksperter.

Selvom det endnu ikke er klart, hvorfor spækhuggere specifikt går efter skibene, mener nogle forskere, at adfærden kunne være en form for leg eller måske en reaktion på tidligere negative oplevelser med skibe. 

Trods betegnelser som "angreb", foretrækker mange eksperter at anvende termen "interaktioner" for at beskrive disse hændelser, da man netop ikke kan bekræfte, at spækhuggerne ikke bare tror, at det er en leg.

Anbefalet til dig