Bestemt iPhone-model volder problemer: Ringer automatisk op

08/04/2023

Henrik Rothenbücher

Har du denne variant af den populære smartphone fra Apple, skal du være opmærksom på, at den fejlagtigt kan ringe til alarmcentralen.

Mest læste i dag

Den nye iPhone 14 blev præsenteret i starten af september ved Apples 'Far Out'-event. Her blev der præsenteret både en iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro samt iPhone 14 Pro Max.

De forskellige modeller adskiller sig fra hinanden på flere punkter, men har også flere ting tilfælles. Blandt andet er de alle i stand til automatisk at ringe til alarmcentralen, såfremt dens ejer er involveret i et trafikuheld, og derfor ikke selv kan foretage opkaldet.

Nu har det dog vist sig, at det er en funktion, der ikke virker helt efter hensigten. En tur med en rutsjebane i en forlystelsespark, kan nemlig også ende med at sætte funktionen i gang, hvilket naturligvis er et problem for brugerne.

Ifølge The Guardian har det ført til, at der er mange, der oplever, at deres telefon selv ringer op til alarmcentralen.

Mediet skriver også, at vagtcentralen i delstaten Ohio i USA har modtaget mindst seks automatiske opkald fra personer, der har være en tur i en rutsjebane, siden starten af september, hvor iPhone 14 blev sat til salg i USA.

Den nye funktion fungerer ved, at telefonen kan registrere bevægelser, der minder om en trafikulykke. Når den registrerer sådanne bevægelser, sætter den funktionen i gang, hvorefter den automatisk ringer efter hjælp, medmindre ejeren selv afviser, at den skal gøre det.

Når funktionen bliver sat i gang, skal brugeren selv afvise den. Det bliver man gjort opmærksom på, da den viser en advarsel på skærmen, ligesom den også giver lyd og tæller ned fra 20, når den har registreret, hvad den tror er en ulykke.

Befinder man sig i en rutsjebane, hvor vinden suser om ørerne, er det dog let at overhøre lyden. Netop derfor er der mange, der er endt med at ringe op til alarmcentralen, selvom det slet ikke har været deres hensigt.