Bilist gjorde plads til ambulance med udrykning: Endte med at få en stor bøde

Udland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En mand gjorde plads til en ambulance med udrykning. Det endte med at koste ham en bøde på cirka 1.100 kroner.

Mest læste i dag

En mand fra London fik en bøde på 130 pund, hvilket svarer til cirka 1.100 kroner, da han ville give plads til en ambulance med udrykning. Det betød nemlig, at han måtte trække ind i en busbane.

James Sheridan-Vigor afslører, at han var kommet kørende, da han opdagede, at en ambulance kom kørende bagfra. For at sikre, at den havde plads til at køre forbi, trak han ind i en busbanen.

Denne manøvre blev dog fanget af Waltham Forest Council på et overvågningskamera, hvilket medførte, at James fik en bøde på omtrent 1.100 kroner.

Ikke nok med det, så blev han også afvist, da han i første omgang forsøgte sig med at appellere bøden. Det skriver LADbible.

Da han appellerede bøden, blev der fremsendt et brev fra Waltham Forest Council, hvori der stod, at 'i henhold til gældende lovgivning må et køretøj ikke køre, parkere eller stoppe i en busbane i løbet af dets drift, medmindre skiltene indikerer, at et køretøj må gøre det'.

I brevet lød det også, at udrykningskøretøjer gerne må bruge en busbane, når de skal ud til en nødsituation, hvilket betyder, at James ved at trække ind i en busbane er 'mere tilbøjelige til at blokere for dem, end at hjælpe dem'.

James, der naturligvis var forvirret over dommen, valgte derefter at dele historien på de til sociale medier, hvor han forklarede sin situation og bad om gode råd.

"Selv efter jeg havde appelleret, sagde de, at de den er udstedt korrekt, og at udrykningskøretøjer har ret til at bruge busbanen, så jeg (og to andre biler) 'vil være mere tilbøjelige til at blokere for dem, end at hjælpe dem', hvilket jeg fuldt ud forstår," skriver James.

"Så det, jeg får ud af det her, er, at de enten har lavet en fejl, når de har kigget på beviserne. Eller også er det meningen, at vi ikke skal hjælpe vores udrykningskøretøjer og fjerne os fra vejen."

James' indlæg tiltrak sig hurtigt en del opmærksomhed, og indenfor kort tid var det blevet oversvømmet med kommentarer fra andre beboere i London, skriver mediet MyLondon.

"Det er en skændsel. Busbanen er der for trafikafvikling - ikke for at tjene penge på ordentlige medlemmer af offentligheden. Det er tydeligt, at du ikke bruger den til at overhale trafikken," har en person blandt andet skrevet.

Da presset blev ved med at blive større og større, gik Waltham Forest Council til sidst med til at annullere bøden og indrømme, at den ikke skulle have været udstedt.

De har også meldt ud, at James faktisk havde ret, og bekræftede, at deres politik siger, at hvis et udrykningskøretøj er på vej til en nødsituation, og en chauffør trækker ind i en busbane for at gøre plads, skal de ikke have en bøde.

"Vi har undersøgt denne hændelse, og denne bøde blev udstedt ved en fejl. Den er nu annulleret. Vi beklager fejlen," lyder det fra en talsmand for Waltham Forest Council.

Anbefalet til dig