Bilist gjorde plads til politibil: Kort tid efter fik han en ubehagelig overraskelse med posten

27/1/23 17:56

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
En mand har fået en stor bøde, efter at have gjort plads til en politibil, fordi han 'ville gøre det rette'.

En mand er rasende over, at han har fået en bøde på 195 pund, hvilket svarer til ca. 1.650 kr., fordi han ind i en busbane, så en politibil kunne køre forbi.

Manden kørte kun i et kort øjeblik i busbanen, så politibilen kunne køre forbi. Han mener, at det var 'det rigtige at gøre', hvorfor han er forvirret over, hvorfor han er blevet 'straffet for det'.

Det skriver det britiske medie Mirror.

Mediet skriver også, at manden har valgt at anke den store bøde, men han er blevet informeret om, at han skal betale.

37-årige Stephen James kom kørende på Forest Road i Walthamstow i det østlige London, da en politibil kørte i det modsatte spor, så den kunne køre forbi ham og andre køretøjer.

Videooptagelser fra stedet viser, at politibilen ikke kunne komme forbi, fordi en modkørende varebil kom kørende.

For at sikre, at politibilen lettere ville kunne komme videre, gav Stephen mere plads til at overhale, hvilket han gjorde ved at trække ind i busbanen.

På trods af, hvad kan man se på videooptagelserne, har Waltham Forest Council holdt fast i, at den 37-årige mand skal betale den store bøde.

Stephen har indrømmet, at han ikke fik set det første brev, der blev sendt til ham, hvorfor han først fandt ud af, at han havde fået en bøde, da han modtog en rykker.

"Da jeg fik en rykker, så jeg på beviserne og tænkte, at det var noget vrøvl, at jeg ikke har set det første, men det burde være okay at appellere det her, mens jeg kiggede på beviserne," sagde han til MyLondon.

Da han talte om, hvorfor han valgte at trække ind i busbanen, sagde Stephen, at 'der var behov for handling', så politiet kunne komme forbi.

"Du ser politibilen komme kørende, og du ved, at du skal gøre noget for at hjælpe i den situation," sagde han.

"De ville ikke være i stand til at køre forbi, så der var behov for handling. Jeg gjorde det, for at gøre det rigtige, og jeg er blevet straffet for det."

Stephen er chokeret over, at hans anke er blevet afvist, men en talsmand for Waltham Forest Council har udtalt, at reglerne på området er meget klare.

"Reglerne i London er meget klare omkring busbaner, og det er bilisternes ansvar at kende og følge dem," sagde talsmanden ifølge Mirror.

"Bilisten kan ses bevæge sig ind i busbanen for at lade udrykningskøretøjet passere, inden han fortsætter med at køre i længden af busbanen, på trods af at han har mulighed for at køre ind på kørebanen igen."

Talsmanden forklarede også, at bilister ikke vil blive idømt en bøde, hvis de trækker til side for et beredskabskøretøj, der kommer kørende med udrykning.