Bille opkaldt efter Lady Gaga: Den mest flamboyante bille i verden

17/03/2020

Nanna Christina Smidt

Billede af Lady Gage fra Venedig Filmfestival. Foto: Shutterstock.
Lady Gaga har være meget fremme i medierne det seneste år.

Mest læste i dag

 

Først var hun med i ”A Star is Born”, og efter det lavede hun en meget intim optræden ved Oscar-uddelingen sammen med Bradley Cooper, hvor Coopers kæreste Irina Shayk kunne se måbende til.

Det er dog en helt anden nyhed der kører med sanger og skuespiller Lady Gaga i disse dage, for nu er en bille blevet opkaldt efter hende.

Den nye med usædvanlige kønsorganer og uartede horn er opkaldt efter Lady Gaga

Mellemamerikansk bille

Billen Kaikaia Gaga er af arten træhopper. Den blev fundet første gang i Nicaragua i 1991 eller 92. Det skriver Daily Mail. 

Billen har et yderst usædvanligt udseende af og er blevet kaldt Kaikaia Gaga – med henblik på en sammenligning med Lady Gagas vilde kostumer. Billen ligner nemlig meget nogen af dem.

Skøre kønsorganer

Den mærkelige billes udseende bliver kun mere usædvanligt, hvis man ser på dens kønsorganer og samtidigt har den et stikkende horn.

Træhoppere spiser planter ved at gennembore dem med hornet og suge saften ud af dem. De 'synger' for hinanden ved at skabe vibrationer, der bevæger sig langs plantestængler.

Flamboyante og formskiftende stil

Entomolog Brendan Morris fra University of Illinois i Urbana-Champaign opkaldte insektet efter Lady Gaga i anerkendelse af det, han kalder kunstnerens 'flamboyante, formskiftende stil'.

”Hvis der kommer en Lady Gaga-bille, vil det være en træhopper, fordi de har disse skøre horn og en skør modefølelse om dem. De er anderledes end noget, du har set før. Jeg elsker skandaløse former og farver. Det blæser mit sind, at en gruppe, der er cirka 40 millioner år gammel, har så meget mangfoldighed af form - mangfoldighed, vil jeg hævde, at vi ikke ser i nogen anden familie af insekter.” sagde han

Lever i tropiske skove

Den specielle bille blev fundet i en tropisk skov ved Nicaraguas stillehavskyst for næsten 30 år siden og adskiller sig fra andre træhoppere, der findes i det samme område.

Hr. Morris identificerede Kaikaia Gaga blandt tusind eksemplarer, som han lånte fra Carnegie Museum of Natural History i Pittsburgh for at studere.

For at adskille forskellige arter af biller, er entomologer afhængige af identificeringen af ​​karakteristiske forskelle i hoved- og kropsformer, ben- og kropshår og kønsorganer. Da hr. Morris studerede Kaikaia Gaga under et højdrevet mikroskop, opdagede han adskillige usædvanlige egenskaber. En del af thorax-sektionen af ​​insektet bag hovedet var hornet, ligesom mange andre prøver, men bugens benhår var forskellige fra dem på de andre stammer af træhoppere, som han undersøgte.

Hr. Morris forsøgte uden held at udtrække DNA fra det 30 år gamle træhopperprøve. Derfor planlægger han at rejse til Nicaragua i et forsøg på at finde levende Kaikaia Gaga-prøver i skoven, hvor denne blev samlet.

Du kan se billen på Daily Mails hjemmeside her.

 

 

Anbefalet til dig