Bjørn skulle lige til at spise en klementin: Så gjorde han et klamt fund

Af: Thea Andersen

|

06/01/2024

Udland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Bjørn Vidar Linholt gjorde et klamt fund, da han skulle til at sætte tænderne i en klementin.

Mest læste i dag

Bjørn Vidar Linholt mistede i den grad appetitten, da han for nylig gjorde en klam opdagelse i sine nyindkøbte klementiner.

Det skriver det norske medie DinSide, som har været i kontakt med Bjørn Vidar Linholt.

Han havde angiveligt nået at spise en del af bådene, inden han fik sig en slem overraskelse.

En af bådene var nemlig fyldt med larver.

Foto: Privat

Nu advarer han andre

"Jeg siger det ikke for at ødelægge klementinkomforten for folk, men det kan være en god idé at tjekke lidt, inden man spiser. Jeg har hørt om flere tilfælde de sidste par dage, og tjekket lidt om fænomenet," siger Bjørn, som fortsætter:

"Det, jeg har læst, er, at det er den ekstremt varme sommer i produktionslandet, som er årsagen til, at mange insekter har lagt deres æg i klementiner i år."

Det norske medie har efterfølgende været i kontakt med Pia Gulbrandsen, kommunikationsdirektør i Bama Gruppen AS, som fortæller, at de har fået lignende henvendelser den seneste tid.

"Desværre oplever vi i denne sæson flere insektskader end normalt. Reduceret brug af pesticider i kombination med meget regn og høje temperaturer har betydet, at frugten er mere modtagelig over for insekter," fortæller hun og tilføjer:

"I dette tilfælde er det middelhavsfluen, der har lagt æg i klementinen, som så har udviklet sig til små larver. Det er et naturligt fænomen, som ikke udgør nogen sundhedsrisiko, men som selvfølgelig er meget ubehageligt at finde."

Det er uvist, hvor klementinerne er købt.

Anbefalet til dig