Børnesang brugt til tortur: Tre mænd anklaget

08/10/20 05:30

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
En efterforskning er endt med en bizar sag, om en særdeles særpræget torturmetode.

"Baby shark, doo, doo, doo, doo, doo, doo, Baby shark, doo, doo, doo, doo, doo, doo, Baby shark, doo, doo, doo, doo, doo, doo, Baby shark"

De fleste forældre - og mange andre uden børn -  har stiftet bekendtskab med youtube-plagen Babyshark. De flste vil nok også kunne nikke genkendende til, at sangen godt kan være lidt anstrengende - især hvis man skal høre den igen og igen. 

To fængselsbetjente og deres tilsynsmand, havde også stiftet bekendtskab med den populære børnesang og de mente tilsyneladende, at den ville være et oplagt tortur-redskab. De tre mænd Gregory Conell Butler Jr. på 21 år, Christian Charles Miles på 21 år og Christopher Raymond Hendershott på 50 år, som alle arbejdede i Oklohoma County Jail, blev mandag anklaget. 

Det skriver The Oklohoman.

Mindst fire indsatte har været udsat for at være blevet tvunget til at stå op i timevis, med hænderne bag ryggen og bundet fast til væggen, alt imens at sangen Babyshark blev spillet meget højt og meget længe. 

De timelange episoder med at være bundet og tvunget stående mens sangen kørte på repeat, fandt sted i november og december sidste år. 

Der er som udgangspunkt tale om tortur, når en myndighedsperson overlagt eller med et konkret formål udsætter et menneske for svær fysisk eller psykisk smerte, det beskriver Amnesty International.

Distriktsadvokat David Prater har anklaget de tre mænd for forseelser for grusomhed over for fangerne, samt sammensværgelse mellem de tre, som udførte handlingen sammen. 

Ærgrer sig over loven

Han ærgrer sig over, at der ikke er en lov som passer til det faktum, at de også spillede børnesangen undervejs. 

"Det var uheldigt, at jeg ikke kunne finde en lovovertrædelseslov, der passer til dette faktum. Jeg ville have foretrukket at kunne dømme denne adfærd som en forbrydelse." Fortæller han til mediet.

Derfor har han også opfordret til at der burde foretages en ændring af loven.

De to unge fængselsbetjente er beskyldt for at have fundet på den bizarre handling, mens deres tilsynsmand er beskyldt for at have viden om det, uden at gøre noget for at stoppe det.

På tidspunktet hvor episoden fandt sted, var Sheriff P.D. Taylor overordnet og ansvarlig for fængslet, da episoden blev opdaget blev han frataget dette og en anden har tog over den 1. juli. 

Hvis du ikke har hørt børnesangen Babyshark - eller blot har lyst til et genhør, så har du muligheden her: