Brian i chok: Det tog kun 15 minutter

18/05/2023

Henrik Rothenbücher

Den madglade labrador Max. Foto: Privat
De fleste som er ejere af en labrador, kan nok nikke genkendende til at de er meget glade for at spise. Labradoren Max chokerede for nylig sine ejere, da han valgte en noget besynderlig spise.

Mest læste i dag

De fleste som er ejere af en labrador, kan nok nikke genkendende til at de er meget glade for at spise. Labradoren Max var chokerede for nylig sine ejere, da han valgte en noget besynderlig spise. Det skriver Metro.

Max og hans to ejere var på vej til en hydroterapisession, da den 7 årige labrador tidligere har haft problemer med helbredet. Men undervejs på den kun 15 minutters køretur, fik Max skaffet sig flere problemer, som kunne true hans helbred. 

Max’ ejere, Brian og Christine fik sig et chok, da de skulle have Max ud af bilen. Hans hundesnor lå nemlig omme hos ham, for at de nemt kunne give ham den på, når de nåede frem.

Men den lå der pludselig ikke længere. Det gjorde karabinhagen fra hundesnoren til gengæld - men snoren var pist væk. 

Brian kiggede for en sikkerheds skyld først en ekstra gang i hele bilen og på den parkeringsplads de holdt på. Men snoren var væk og det gik op for Brian, at Max nok havde spist den. 

Max med hundesnoren som nu har været en tur i maven. Foto: Privat

Hastet til dyrlægen

Derfor måtte familien lynhurtigt ind i bilen igen og så gik turen i stedet for til dyrlægen. På dyreklinikken Vets Now i Newport, stod et team klar til at hjælpe den uheldige labrador.

Heldigvis kunne Max nøjes med at få et middel som fik ham til at kaste op, da det ikke var længe siden at han havde spist snoren. Snoren kom derfor op igen, i flere stykker, som var ca. 5 centimeter lange. 

Sådan så snoren ud, da den kom retur. Foto: Privat

Brian og Christine har ofte oplevet at deres madglade hund, har en forkærlighed for at snuppe undertøj og sokker fra vaskemaskinen - dog har han aldrig spist det han har stjålet fra vasketøjet, men han plejer at tygge i det.

Aldrig set før 

På dyreklinikken var de også noget forbløffede over det anderledes måltid, da de godt nok før har oplevet at hunde spiser anderledes ting eller stykker af objekter. Men aldrig før havde de oplevet at en hund spiste en hel hundesnor. 

“Ofte er disse fremmedlegemer er små nok til at passere gennem hundens system, uden at forårsage problemer - men nogle af dem kan sætte sig fast og resultere i at hunden bliver alvorligt syg. Ofte kræver disse hindringer i tarmen en risikofyldt operation, men i Max’ tilfælde kunne det heldigvis klares med at han kastede det op igen, da vi vidste det var så kort tid siden at han havde spist det.” Fortæller dyrlægen fra klinikken.

Max var lidt skidt tilpas i timerne efter besøget hos dyrlægen og de måtte være tre mand om at hjælp.e ham ud af bilen. Men kort efter var han på benene igen.

Max’ ejere er stadig rystede. 

Parret har tidligere haft en anden hund, som døde i 2013. Derefter var de overbevist om at de aldrig skulle have en hund igen, men så faldt de over Max og kunne ikke modstå hans charme. Kort tid derefter fik de endnu en hund, Safran. Nu tager de ingen chancer når de kører en tur, med deres to firbenede venner. 

“Vi er stadig rystede over at han rent faktisk spiste hele snoren. Vi tager ingen chancer, hundesnorene ligger ikke længere omme hos hundene, når vi kører. 

Max blev heldigvis hurtigt frisk igen. Foto: Privat