Brød sin corona-karantæne: Nu koster det hende 54.000 kroner

27/10/20 12:23

Christian Granhøj Skouboe

Den unge kvinde har modtaget en stor bøde. Foto: Privatfoto
Myndighedernes anbefaling skal tages seriøst. Det har en 22-årig studerende nu lært.

Den studerende Carys Ann Ingram på 22 år fra den engelske ø Jersey, besøgte en restaurant, mens hun var i karantæne. Det koster hende nu en meget stor bøde. Det har hun dog kun sig selv at takke for. Det var nemlig en selfie, hun offentliggjorde på det sociale medie Instagram, der fik hende i fedtefadet. 

Det fortæller den engelske avis The Daily Mail. 

Efter en flyvetur fra Jersey til Manchester valgte den unge studerende at tilsidesætte sin karantæne. Istedet besøgte hun en restaurant, en vens hus og så tog hun på indkøb. 

Billederne viste både, hvordan Ingram nød livet på den lokale strandpromenade, ligesom hun spiste middag på restauranten El Tico, der ligger i kvartereret St. Ouen's Bay. Det var forbudt for hende, da myndighederne netop havde kontaktet hende og bedt hende gå i isolation. Det var der en særlig grund til. 

Blev hurtigt meget dyrt

Under sin flyrejse fra Manchester til Jersey sad Ingram i nærheden af en person, der senere viste sig at være smittet. Derfor fik de britiske myndigheder fat i hende via telefonen, og bad hende - som retningslinjerne foreskriver - at gå i isolation, indtil hun selv kunne få foretaget en negativ corona-test. 

Det overholdte Carys Ann Ingram ikke. 

Hun blev taget fire gange: Da hun var på indkøb, spiste et måltid på en restaurant, besøgte en vens hus og ikke var hjemme, da myndighederne dukkede op på hendes adresse. I

Hun erkendte sig skyldig i to forhold for at have overtrådt reglerne om selvisolering og blev idømt en bøde på i alt 6.600 engelske pund. Det svarer til 54.000 danske kroner. Selvom det er mange penge, var det tillokkende, da den 22-årige studerende ellers skulle 24 uger i fængsel.