Brødrepar brød ind på museum og stjal kunst til værdi af over 30 millioner kroner: Nu undskylder de

Af: Mie M.B

|

17/01/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
De to brødre angrer den dag i dag deres valg af handling

Mest læste i dag

Brødrene Stewart Ahearne, 45 år, og Louis Ahearne, 36 år, er blevet dømt skyldige i røveri under skærpede omstændigheder og er blevet idømt tre et halvt års fængsel for deres rolle i et indbrud på Genèves Museum i juni 2019. Det skriver mediet LBC.

De to brødre deltog i tyveriet af en skål og to vaser fra det 14. århundrede, som angiveligt havde en samlet værdi på £3,5 millioner (ca. 30,4 millioner kroner).

Når deres fængselsstraf udløber, er de ligeledes blevet pålagt indrejseforbud i Schweiz i fem år og skal betale £13.770 i erstatning til fonden, der driver museet.

Sammen med en tredje mand, Daniel Kelly, forårsagede de to London-brødre skader for omkring £3,2 millioner pund ved at anvende en rundsav, forhammer og koben til at bryde ind i museet.

Under retssagen i Genève udtalte dommer Patrick Monney, at mændene "handlede ud fra en lyst til at berige sig selv" og tilføjede, at "denne lyst var betydelig".

Han beskrev begivenhederne under røveriet og sagde: "Under røveriet den 1. juni 2019 arbejdede de tre sammen. Efter at have studeret konfigurationen dagen før vidste de præcis, hvor de skulle hen, til det punkt hvor de kunne løbe ind og ud af det samme hul på mindre end et minut."

En af skålene blev sendt til Hongkong, mens vasen blev sendt til London. Den sidstnævnte blev genfundet af Metropolitan Police i 2021 som led i en række operationer, mens den anden skål endnu ikke er blevet fundet. Brødrene blev anholdt og udleveret til Schweiz i 2022.

Før dommen undskyldte de to brødre, der hævdede at være blevet tvunget til at deltage i røveriet. Stewart Ahearne udtalte: "Jeg vil gerne sige undskyld til personen, der ejer museet, for den smerte og ulejlighed, jeg har forårsaget. Jeg vil gerne sige undskyld til det schweiziske samfund generelt." Louis Ahearne tilføjede: "Jeg vil gerne tilføje min medfølelse med museet, det schweiziske samfund og min familie for den stress, jeg har udsat dem for."

Anbefalet til dig