Brud møder massiv kritik for 'ydmygende' årsag til ikke at invitere veninde til polterabend

07/2/23 18:49

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
En brud valgte ikke at invitere sin veninde til sin polterabend, og nu kritiseres hun for, at årsagen er 'ydmygende'.

Når man holder sin bryllupsfest, er der ofte tale om en større fest med både familiemedlemmer og venner fra nær og fjern. Forud for brylluppet afholdes der ofte en polterabend med de nærmeste venner.

Desværre er det ikke altid, at det er alle, der får en invitation til denne polterabend, hvilket en kvinde kan skrive under på. Hun har nemlig afsløret, at hun var meget ked af det, da hun fandt ud af, at hun ikke var blevet inviteret.

Det afslører hun selv i et indlæg på forummet Mumsnet. Her forklarer hun, hvorfor hun ikke har fået en invitation, og flere har svaret, at brudens undskyldning er 'ydmygende'.

"En ven skal giftes senere i år - det er i udlandet og over et par dage med dyre flyrejser, hotel, fri fra arbejde osv.," skriver hun ifølge Mirror.

"Vi har været venner i mange år og er i hyppig kontakt - normalt dagligt."

"Vi var for nylig på en aften i byen, og hun fortalte mig, at jeg ikke var inviteret til hendes polterabend. Der var for mange, og hun håbede, at jeg ikke ville blive ked af det, men jeg var ikke blandt de udvalgte."

"Jeg tror, hun sagde det til mig, fordi de andre, vi var ude med, alle var inviteret, og hun var bekymret for, at jeg ville finde ud af det."

"Jeg sagde ingenting, men jeg er ret ked af det, og jeg er ikke sikker på, at jeg vil med til brylluppet længere. Jeg værdsætter klart venskabet mere end hun gør, og jeg føler, at det er dumt at bruge så mange penge på flyrejser, at holde fri, købe gave osv., for en, der ikke værdsætter mig så meget."

"Hun blev inviteret til min polterabend, men dukkede ikke op. Hun var med til mit bryllup. Jeg ved, at hun har ret til at invitere, hvem hun vil have med. Jeg overvejer nu, om jeg skal deltage i brylluppet. Er jeg urimelig?"

Hurtigt er der blevet skrevet flere svar til hendes indlæg, hvoraf de fleste viser sympati og skriver, at de har forståelse for, at hun er i tvivl om sin deltagelse.

"Det må gøre ondt. Det er mærkeligt at udelade en person, du klassificerer som en god ven," skriver en bruger.

"Det er chokerende. Jeg er ikke overrasket over, at du ikke sagde noget. Ydmygende at få det fortalt på en aften ude omkring personer, der er blevet inviteret. Det ville være enden på venskabet for mig," lyder det fra en anden.