Chok-afsløring: Ansat i børnehave anklaget for over 1.600 overgreb mod børn

24/08/2023

Thea M. Andersen

Foto: Shutterstock.com
En rystende sag har sendt chokbølger gennem Australien.

Mest læste i dag

En 45-årige mand fra Gold Coast i Australien, der tidligere har arbejdet i flere daginstitutioner i Brisbane, Sydney og endda i udlandet, er blevet anklaget for utallige tilfælde af grov børnemishandling, herunder voldtægt af piger under 10 år.

Sigtelsen mod manden inkluderer hele 1.623 tilfælde af børnemishandling og 136 tilfælde af voldtægt af små piger. Disse chokerende lovovertrædelser strækker sig tilbage fra 2007 til 2022 og involverer i alt 91 børn, der har været ofre for mandens grusomme handlinger.

Det skriver Daily Mail ifølge Sosialnytt.

Manden, der er blevet holdt i varetægt siden hans anholdelse i august sidste år, har arbejdet i flere daginstitutioner og børnehaver gennem årene. Hans spor fører gennem både Brisbane og Sydney samt til udlandet, hvor han ifølge rapporter arbejdede med børn i 2013 og 2014.

Den rystende sag kom for dagens lys, da politiet fandt materiale 'the dark web', der er en del af internettet, som kun kan tilgås via en særlig krypteret browser. Materialet indeholdt billeder og videoer af de forfærdelige overgreb. Dette ledte dem til en børnehave i Brisbane, hvor de anholdt manden og ransagede hans hjem.

Advokat Madeline Wood, der repræsenterer manden, har haft løbende diskussioner med statsadvokaten om det usædvanligt store antal anklager, som manden står overfor.

"Vi har haft nogle diskussioner om, hvorvidt vi kan fremskynde sagen for at komme videre," har statsadvokaten udtalt ifølge Daily Mail. Advokaten tilføjede, at de stadig er i gang med at indsamle beviser fra sager i udlandet, hvor manden tidligere har arbejdet med børn.

Manden har indtil videre valgt at forblive i varetægt og har ikke anmodet om kaution.

Efter hans anholdelse sidste år fandt politiet yderligere bevismateriale på hans elektroniske enheder.

Han er anklaget for at have optaget overgreb på telefoner og kameraer, mens han arbejdede i forskellige børnehaver i både Brisbane og Sydney.

"Vi er meget sikre på, at alle 87 australske børn, der var registreret i overgrebsmaterialet, er blevet identificeret. Forældrene til disse børn er blevet informeret om undersøgelsen. Nogle af de implicerede personer er nu over 18 år og er blevet underrettet," udtalte Justine Gough fra politiet.

Anbefalet til dig