Flere tusinde lyttere erfarede for nylig i et radioprogram i Melbourne, Australien, at den primære smag i en af de mest ikoniske snack menuer hos den gyldne måge bestod af en frugt. Det skriver mediet Daily Mail.
Afsløringen skete under programmet hvor værterne sad og delte en snackmenu bestående af kyllingenuggets og sweet ‘n’ sour sauce. Da værten blev bedt om at beskrive hvad saucen smagte af, svarede han kækt at den smagte ‘sweet’ og ‘sour’, hvorefter hans medvært afslørede at den primære smag i saucen var abrikos. En afsløring der ikke landede i god jord hos den arme vært. “Jeg hader abrikos… jeg kan smage abrikosen nu,” sagde han og smed den halvspiste nugget væk.
Hans medvært grinede og undskyldte, hvis hun nu var kommet til at ødelægge hans yndlingssnack. Han svarede, at han for fremtiden ikke ville vide ingredienserne i det, han puttede i munden.
Og noget tyder på, at han ikke er den eneste, der er chokerede over abrikos-elementet i den populære sauce. Flere lyttere af programmet har siden delt radio klippet og delt deres holdning til saucen på TikTok.
“Gud, min mor plejede altid at lave abrikos marineret kylling,” var der en, der skrev. “Abrikos er så godt sammen med kylling, det giver så meget mening.”
Flere hævder at have kendt til abrikos-smagen i mange år. “Hvordan kan folk ikke være klar over det?” er der en der spørger.
En anden skriver; “Sweet ‘n’ sour er jo bare abrikosmarmelade med lys eddike.”
De øvrige ingredienser i sweet ‘n’ sour er bl.a. ferskenpuré , salt, hvidløgspulver, tørret chili, løgpulver, karamelfarve og ekstrakt af paprika.