Coop-chef afslører: Derfor er det gråt

Af: Thea Andersen

|

13/11/2023

Udland
Foto: Privat
Foto: Privat
Du kan roligt komme pålægget på dit rugbrød, selvom det ikke ser særligt appetitligt ud.

Lige nu læser andre også

Nogle gange er ting lige så sikre som banken. Ost er gul, leverpostej er gråbrun, og skinkepålæg er lyserødt. Eller er det?

På hylderne hos Coop i Norge er der flere gange blevet spottet skinke i skiver, der har haft lysegrå pletter langs kanten - og det rejser spørgsmålet: Er det sikkert at indtage?

Ifølge Harald Kristiansen, der er kommunikationschef i Coop, , er der dog ingen grund til bekymring.

"De er ikke farlige, men det her ser selvfølgelig uappetitligt ud og er en kvalitetsafvigelse, vi arbejder på at løse," siger Harald Kristiansen til DinSide.

Han påpeger, at misfarvning af produkter ikke kun er begrænset til Coop, men et fænomen, som mange kæmper med. Indtil videre har DinSide dog ikke observeret lysegrå pletter på kødpålæg i andre supermarkedskæder.

Det, der adskiller Coops skinkepakker fra andre kæders mærker, er emballagen. Coops skinkepakker er en kombination af plastik og gråt papir. Kan emballagen være en del af forklaringen på misfarvningen?

Harald Kristiansen forklarer, at skinkepålæggets grå farve er et komplekst problem, som de arbejder på at løse i samarbejde med deres leverandører.

"Der er flere faktorer, der kan påvirke produktet, såsom saltindhold, gassammensætning, pH og lysintensitet, som alle kan påvirke farven på produkter, der indeholder nitrit over tid," forklarer Harald Kristiansen.

Han understreger dog, at det ikke er farligt eller af dårlig kvalitet, blot lidt gråt og kedeligt at se på.

Anbefalet til dig