Coop og Kiwi-ejer satser på en ny type butik

20/11/2023

Thea Andersen

Foto: Shutterstock.com
Den nye type butik kan blive redningen.

Mest læste i dag

Coop i Norge satser på en ny type butik, nemlig selvbetjeningsbutikker. Planen er, at de i løbet af de næste par år skal have åbnet mindst 100 selvbetjeningsbutikker.

Kæden har allerede åbnet en Prix-butik på Fornebu, der har døgnåbent, men det er ikke alle, der er lige begejstret for den nye butik, skriver tb.no.

For nylig besøgte 21-årige Blenida Zeqiry butikken på Fornebu for at købe fire pakker mel. En opgave, der viste sig at være mere besværlig end forventet.

"Det var lidt svært, fordi jeg skulle downloade appen," fortalte hun.

For at komme ind i butikken skal man downloade en app, der fungerer som en nøgle. Ved kassen betaler kunderne ved selvbetjeningskasser, som vi har vænnet os til de seneste år.

Coop og Norgesgruppen, der står bag kæder som Kiwi, Meny, Spar, Joker og Nærbutikken, har begge satset i selvbetjenings- og døgnåbne butikker.

Denne satsning kommer efter flere butikslukninger.

"Døgn- og selvbetjeningsbutikker kan være et alternativ til at lukke ned," forklarer Wenche W. Løvland, der er administrerende direktør for Coop Vestviken.

Norgesgruppen har også øget sin satsning på delvist selvbetjente butikker og planlægger at åbne flere i de kommende år. Kine Søyland, kommunikationschef i Norgesgruppen, forklarer:

"Delvist selvbetjeningsbutikker er et koncept, der passer til mange, men ikke alle. Det er en stor investering, og vores købmænd skal kunne se lønsomheden i konceptet på længere sigt."

Trods åbenlyse fordele som 24-timers adgang og øget tilgængelighed, har de haft flere tyverier.

Sikkerhedsforanstaltninger som overvågningskameraer og krav om indlogging med BankID er på plads, men selv dette har ikke været fuldstændigt tyverisikkert, fortæller Ilja Kotliar, der er butikschef i en Prix-butik på Fornebu.

Anbefalet til dig