Corona i Italien: Det højeste antal døde på 24 timer i noget land siden pandemiens start

18/03/2020

Rikki Tholstrup Jørgensen

Det værste døgn nogensinde for et enkelt land. Så enkelt kan Italiens sidste 24 timer beskrives. Foto: Shutterstock
I Italien har næsten 3.000 mennesker mistet livet til coronavirus. Over 35.000 er nu smittede.

Mest læste i dag

I løbet af det seneste døgn er der registreret 475 dødsfald på grund af coronavirus. Det er ifølge nyhedsbureauet AFP det højeste antal dødsfald i noget land siden pandemiens begyndelse. 

Med de 475 dødsfald er der nu registreret 2.978 dødsfald på grund af virussen, hvilket betyder, at Italien står får ca. en tredjedel af samtlige registrerede dødsfald i verden. 

Det er stadig Lombardiet i det nordlige Italien, der er hårdest ramt. Her er det 17.713 bekræftede tilfælde og 1.959 dødsfald. 

Men også i regionen Lazio, hvor Rom er beliggende, er smittetilfældene stigende. Det seneste døgn er antallet af bekræftede smittede steget med 20 procent og er nu oppe på 724.

Coronaudbruddet startede i den kinesiske provins Hubei. Her er det registreret 3.122 dødsfald. Dermed er Italien ved at indhente virussen arnested, og Italien er i øjeblikket det sted i Verden, hvor der kæmpes hårdest mod virussen.

En ny undersøgelse fra  Istituto Superiore di Sanita (ISS), der er de italienske sundhedsmyndigheders forskningsenhed, viser dog, at langt størstedelen af dødsfaldene er personer, der i forvejen har været sygdomsramte. Antallet af sunde og raske personer, der bliver kristisk syge af corona og dør er ifølge undersøgelsen maksimalt én procent af dødsfaldene.

 

 

 

Anbefalet til dig