Coronasmittede vågner op med mørk hud

Udland
I Kina har man konstateret at coronasmittede vågner op med mørk hud. Foto: Privatfoto
To Wuhan-læger, der længe var kritiske syge med coronavirus, er vågnet op fra deres koma, men de ligner ikke sig selv længere. Deres hud er nemlig helt mørk.

Lige nu læser andre også


Leverskader forårsaget af virussen har gjort, at deres hud er blevet mørk.  

Kæmpede for livet

De to læger Dr. Yi og Dr. Hu har den seneste tid kæmpet for deres liv efter at de gennem deres arbejde var blevet smittet med coronavirus. 

Men det er en helt anden hverdag de begge vågner op til. Deres hudfarve er ændret, og de har mange skavanker efter det hårde sygdomsforløb. Det skriver Daily Mail. 

Ifølge lægerne sker ændringen af deres hudfarve på grund af hormonelle ubalancer forårsaget af deres leverskader.

De to kinesiske læger var begge tæt på at dø af COVID-19. Det har umiddelbart ikke været i medierne før, at man skulle ændre hudfarve ved at være hårdt ramt af COVID-19, men de to læger der begge er 42 år fik alligevel begge mørk hud. 

De blev selv smittet mens de behandlede patienter på Wuhan Central Hospital i januar.

Kolleger med straffet død læge

Dr. Yi og Dr. Hu var kolleger med Li Wenliang, som er den læge, der gik verden rundt, for at udbrede kendskab til virussen. Senere blev han straffet af de kinesiske myndigheder, og han døde selv af sygdommen den 7. februar.

Dr. Yi og Dr. Hu blev begge diagnosticeret den 18. januar. Så de blev straks sendt til Wuhan Lungehospital og men blev sidenhen overført til Tongji Hospital's Zhongfa Xincheng-filial.

Nu er begge læger heldigvis ovenpå igen, men stadig indlagte. 

Begge læger var meget bange

Lægerne fortæller, at de begge har været meget bange under sygdomsforløbet. Og de har oplevet mareridt under forløbet. 

Faktisk var noget af det hårdeste at overvinde det psykologiske. Heldigvis var lægerne på hospitalet gode til at trøste ham og de havde også arrangeret rådgivning for ham.

TV-hold kom forbi

Beijing TV Station var også forbi de to læger. Dr. Yi fortalte her, at han i bedring, og hans sår var stort set helet. Dr. Hu var ikke i stand til at tale på det tidspunkt på grund af hans dårlige helbred.

Dr. Hu's tilstand var mere alvorlig end Dr. Yi. Han har været indlagt i 99 dage, havde i forvejen svagt helbred, derfor ramte sygdommen ham mere hårdt.

Selvom lægerne på hospitalet fortæller, at det er leverskader der har giver Dr. Hu og Dr. Li mørk hud, så mistænker Dr. Li, at de to lægers hud blev mørk på grund af en type medicin, de havde modtaget i begyndelsen af ​​behandlingen.

Han fortalte, at en af ​​lægemidlets bivirkninger er mørkere hudfarve. Men han fortalte aldrig hvilket lægemiddel der var blevet brugt. 

Dr Li forventer, at han og Dr. Hus hudfarve ville vende tilbage til normal, efter at deres leversfunktion er forbedret.

 

 

Anbefalet til dig