Coronaspredning på fødegang: 10 nyfødte smittede

Udland
Foto: Shutterstock.com
Det sandt mareridt udspiller sig på et hospital i øjeblikket, hvor der er regsitreret 10 smittetilfælde af coronavirus ved nyfødte.

Mest læste i dag

Coronavirussen er farligere for voksne end for børn, men det betyder ikke, at børn er immune over for den.

Et sandt mareridt udspiller sig i øjeblikket på en fødeafdelingen i Rumænien, hvor hele 10 nyfødte babyer er blevet konstateret smittet med coronavirussen. Det skriver det britiske medie Daily Mail.

De 10 nyfødte babyer lå alle på fødeafdelingen på hospitalet i den rumænske by Timisoara, og det rumænske myndigheder mener, at det er personalet, der har smittet de små børn. Derfor er en omfattende undersøgelse nu i gang.

“Mødrene testede negative, men de nyfødte positive. Så vi er nødt til at undersøge deres kontakt med det medicinske personale,” lyder det fra den rumænske sundhedsminister Nelu Tataru til tv-kanalen Antena 3.

Ingen af de 10 babyer har dog udvist symptomer på smitten endnu, og derfor forventes det, at de alle kommer til at klare det.

Personalet bar ikke masker

Ifølge det britiske medie fortæller en mor til tv-kanalen, at det har været et sandt mareridt. Derudover fortæller hun også, at personalet ikke benyttede sig af masker.

De sidste par dage har jeg følt det, som om jeg medvirkede i en skrækfilm. Personalet bar ikke engang masker,” fortæller moren til mediet.

Årsagen til, at personalet ikke bar masker, skyldes at der i Rumænien er stor mangel på værnemidler. Dette har blandt andet resulteret i, at en stor del af de smittede i Rumænien, stamme fra sundhedssektoren.

 

Anbefalet til dig