Coronavirus: Død amerikansk teenager fik afvist behandling pga. manglende forsikringer

28/03/2020

Rikki Tholstrup Jørgensen

En amerikansk teenager blev afvist af et hospital, fordi han ikke havde nogen forsikring. Foto: Shutterstock
En 17-årig und mand, der angiveligt døde pga. coronavirus og ikke tidligere havde haft nogle helbredsproblemer, blev nægtet behandling på et hospital i Californien.

Mest læste i dag

Det er borgmesteren i Lancaster, Californien, R Rex Parris, der bekræftede teenagerens død i en video, der blev lagt på YouTube i onsdags. Her advarede han borgerne om at tage den globale pandemi alvorligt.

”Fredagen før han døde, var han sund og rask,” sagde Borgmesteren om den døde teenager. ”Onsdag var han død.” 

I videoen fortæller borgmesteren, at teenageren "ikke havde forsikring, så hospitalet behandlede ham ikke." Det medicinske personale bad den syge teenager om at gå på et kommunalt hospital. På vej til det kommunale hospital fik teenageren hjertestop. Han blev herefter genoplivet, men da han endelig ankom til det kommunale hospital var det for sent at redde hans liv. 

Den 17-årige amerikaner er kun ét af mange eksempler den sidste tid på, at også unge mennesker kan blive dødeligt syge af Covid-19. Det trodser de tidligere antagelser om, at Covid-19 kun har været dødelig for ældre patienter og mennesker med andre alvorlige underliggende tilstande. 

Udover den 17-årige amerikaner, er endnu en amerikansk teenager rapporteret død, ligesom en 21-årig kvinde fra England. Alle tre havde ingen helbredsmæssige problemer inden de fik Covid-19. 

Indtil videre har Los Angeles County Department of Public Health dog understreget, at de indtil videre ikke anser den unge mands død som coronarelateret. De vil afslutte en undersøgelse af den unge mands død inden de fastslår dødsårsagen.

Overalt i USA er sundhedsystemet presset. Særligt i New York, der lige nu anses som coronavirussens epicenter.

 

 

Anbefalet til dig