Coronavirus-frygt: Ti italienske byer lukket ned

22/02/2020

Rikki Tholstrup Jørgensen

I Italien er flere byer lukket ned. Foto: Shutterstock
I løbet af fredagen offentliggjorde den italienske regering, at 17 mennesker i Italien var smittet med COVID-19. Fredag aften døde en ældre mand af sygdommen.

Mest læste i dag

'Alt er under kontrol' sagde Italiens premierminister Giuseppe Conte og understregede, at den italienske regering ikke tager nogen chancer og udviser ekstrem forsigtighed. 

Alligevel måtte en ældre mand i det nordlige Italien lade livet efter at være smittet med coronavirus.

Den omkomne mand kommer fra byen Padau, der ligger tæt på Venedig. Manden blev 78 år gammel. Mandens sygdomsforløb har varet omkring ti dage, og han har været indlagt i forbindelse med noget andet end coronavirus. Det fortæller den italienske sundhedsminister Roberto Speranza.

17 bekræftede smittede

Den ældre mand er en blandt 17 bekræftede smittede. To i regionen Veneto, hvor den omkomne mand kom fra, samt 15 smittede i naboregionen Lombardiet. Her er der tale om fem læger og ti andre personer. De har smittet hinanden, fordi der er en del af den samme vennegruppe, der besøger den samme bar. 

Som en led i forsigtighedsprincippet har myndighederne beordret skoler, barer og andre offentlige steder lukket i ti byer i det nordlige Italien.

Beslutningen berører mere ned 50.000 personer, der alle er bedt om at blive hjemme. På samme måde er alle offentlige aktiviteter i den kommende uge blevet aflyst.

 

Anbefalet til dig