Coronavirus-læge falder om med hjertestop efter at have arbejdet 10 dage i træk

06/02/2020

Rikki Tholstrup Jørgensen

En kinesisk læge er død efter at have arbejdet 10 dage i træk for at stoppe coronavirussen. Foto: Shutterstock
10 dage i træk havde den 27-årige læge Song Yingjie kæmpet som teamleder på en lokal klinik mod coronavirussen. Det blev desværre for meget for den unge læge, der endte med at få hjertestop.

Mest læste i dag

Den unge kinesiske læge havde ansvaret for at tjekke temperaturer på billister på en motorvej og det arbejde havde han bestridt uafbrugt siden den 25. januar. Det fortæller kinesiske embedsmænd. 

Det var som teamleder i Hunan-provinsen, der grænser op til epicenteret for udbruddet i Hubei, at Song Yingbjie havde ansvaret for at tjekke symptomer på de billister, der krydsede grænsen mellem de to provinser. Ligelede havde han påtaget sig ansvaret for at distribuere medicinske forsyninger fra klinikken. 

Den nu afdøde læge bliver sammen med landets øvrige, hårdt arbejdende sundhedspersonale, udråbt som lokale helte, fordi de uden hensyn til sig selv, knokler for at forhindre virussen i at sprede sig. 

Song døde, da han ud på de sene timer kom hjem til sit kollegieværelse efter endnu en lang og hård vagt. 

Den afdøde læges søster har beskrevet sin bror som helt 'enestående' og 'betænksom'. Hun er i chok over, at han nu er død. 

"Han hjalp altid til derhjemme og var meget højt værdsat af sin chef på arbejdet," fortalte hun til den lokale avis.

Lægens far er knust. "Min datter er i Wuhan og kan ikke komme hjem, fordi de er i karantæne. Min søn arbejdede på motorvejen som læge. I spurgte om, jeg er bange? Nu er han død, mit hjerte er knust," fortæller faren til samme medie. 

 

 

Anbefalet til dig