Dårlig stemning - Så mange vil ikke bruge mundbind

12/8/20 08:30

Sarah Steenfeldt

Vores norske naboer er ikke venligt stemt overfor brugen af mundbind. Foto: Shutterstock.com
Der er blandede meninger omkring brugen af mundbind og især hos vores norske naboer, ser det ud til at befolkningen ikke er specielt venligt stemt over for mundbind.

Siden corona virussen indtog kloden, har mange lande sammenlignet sine tiltag med andres. Over hele verden ser vi flere og flere som bærer mundbind og herhjemme i Danmark er det nu også blevet et krav i en række situationer. Men hos vores Naboer i Norge er det endnu ikke et krav at bære mundbind. 

De norske myndigheder ser også ud til at kunne risikere at møde en del modvind, hvis det bliver et krav at man i Norge skal bruge mundbind. Nemlig hele 17 procent af den norske befolkning over 18 år, nægter at tage mundbind på, hvis det skulle blive aktuelt, det skriver norske TV 2.

YouGov har foretaget en undersøgelse på vegne af netapotet Farmasiet, hvor tallene viser at 17% eller mere præcist 700.000 nordmænd svarer at, de vil nægte at bruge mundbind. 

Mændene er i overtal

Kvinder er tilsyneladende venligere stemt over for mundbindene end mænd, der er nemlig dobbelt så mange mænd som svarer ‘nej tak’ til mundbind, som der er kvinder.

38% af de adspurgte svarer desuden at de er bange for at folk vil slække på afstanden, hvis mundbind bliver et krav. 

“Det er forståeligt, at nogle nordmænd er bekymret i forhold til at skulle bruge mundbind,” siger Hans Kristian Furuseth, der er daglig leder i Farmasiet. Men han er samtidig fortrøstningsfuld.

“Vi ser, at langt de fleste vil bruge mundbind, hvis det bliver en anbefaling eller påbud, og det er tydeligt, at de fleste nordmænd venter på mere detaljerede råd fra regeringen,” fastslår han. 

I Norge er det især også spørgsmålet om, hvorvidt mundbind skal bæres i offentlig trafik, der er på dagsordenen. 

Det kan dog være at mundbindene også bliver en realitet i Norge - det vil de blive klogere på fredag, hvor den norske regering afholder pressemøde.