Danielle fik lavet større bryster som 19-årig: Endte med at miste synet

Af: Thea Andersen

|

01/08/2023

Udland
Foto: TikTok
Foto: TikTok
Danielle Sheehan blev blind af sine brystimplantater.

Lige nu læser andre også

Som 19-årig havde den britiske model, Danielle Sheehan, et brændende ønske om større bryster.

Efter at have vundet cirka 5.000 dollars, svarende til knap 35.000 danske kroner, gik hendes drøm endelig i opfyldelse. Men det skulle vise sig, at hendes beslutning om at få foretaget en brystoperation skulle føre til uventede og alvorlige konsekvenser.

Ifølge det britiske nyhedsbureau South West News Service (SWNS) har nye undersøgelser afsløret, at brystimplantater muligvis kan have en større indflydelse på kroppen, end man hidtil har antaget.

Det skriver norske Dagbladet.

Efter at have fået lavet sine nye bryster, begyndte problemerne gradvist at dukke op for den unge kvinde. Hun oplevede synsforstyrrelser og udviklede et kraftigt udslæt i ansigtet. Trods flere besøg hos lægerne, stod årsagen til hendes helbredsproblemer uforklarligt hen. Og det blev kun værre, da hun blev mor for over et år siden, hvor hun begyndte at tabe håret og midlertidigt mistede synet.

"Jeg endte på skadestuen, fordi jeg mistede synet fuldstændig," fortæller Danielle Sheehan og tilføjer:

"Det føltes som om, jeg langsomt skulle dø."

Efter at have undersøgt alle mulige løsninger på hendes sundhedsproblemer, valgte hun at få fjernet de over ti år gamle brystimplantater. Det viste sig at være det vendepunkt, hun havde håbet på.

Efter operationen følte hun sig betydeligt bedre - og hendes syn vendte også tilbage. Hun mener selv, at hun har lidt af 'Breast Implant Illness' (BII), hvilket nu bliver støttet af en amerikansk undersøgelse.

Cleveland Clinic, der er et akademisk lægecenter, har indledt forskning på området. De beskriver, at symptomerne kan variere fra person til person, og at der ikke er klarhed over, hvor almindelig sygdommen er.

Det er dog vigtigt at bemærke, at en forskningsrapport fra den britiske sundhedsmyndighed i 2022 ikke kunne finde en direkte sammenhæng mellem brystimplantater og rapporterede helbredsproblemer.

De har heller ikke udelukket muligheden for, at der kan være en forbindelse, og situationen kræver yderligere undersøgelser for at fastslå eventuelle risici.

Anbefalet til dig