Datoen er sat: Nu skal prins Andrew vidne

06/2/22 06:52

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
Hertugen af York er blevet bedt om at vidne under ed som en del af den igangværende civile sag om seksuelle overgreb.

Virginia Giuffre sagsøger prins Andrew i USA for seksuelle overgreb, men prinsen har flere gange afvist anklagerne. 

Den britiske prins har hidtil forsøgt at få sagen afvist. Det er ikke lykkedes, og i stedet skal han vidne til Giuffres advokater. Det vil ske den 10. marts i London. Det skriver BBC.

Virginia Giuffre hævder, at prins Andrew har forgrebet sig seksuelt på hende ved tre lejligheder, da hun var 17 år gammel og blev kontrolleret af den afdøde finansmand Jeffrey Epstein.

Hun påstår desuden, at hertugen misbrugte hende i Ghislaine Maxwells hjem i London, i Epsteins mansion i New York samt på Epsteins private ø på De Amerikanske Jomfruøer.

Den 61-årige prins Andrew har hidtil afvist alle anklager mod ham, og hans advokater har sagt, at han er klar til at stå foran en jury. Han står ikke over for nogen retssag i Storbritannien.

Ifølge The Daily Telegraph skal han afgive sin forklaring overfor Giuffres advokater, David Boies og Sigrid McCawley. Mediet skriver desuden, at det forventes at ville tage to dage.

Prins Andrews advokater har forsøgt at få sagen afvist, ved at fremhæve, at Giuffre i 2009 indgik et forlig med Epstein. I denne forbindelse modtog hun en betaling på 500.000 dollars, hvilket svarer til 3,2 millioner kroner.

Advokaterne mener, at hun i denne sammenhæng frasagde sig retten til også at sagsøge prins Andrew. Dette blev dog afvist af en dommer i New York i sidste måned, hvorfor sagen fortsætter.

Sagens dommer, Lewis Kaplan, har tidligere udtalt, at det forventes, at den egentlige retssag kan tage sin begyndelse mellem september og december i år.

Ender sagen med at falde ud til Giuffres fordel, kan prinsen ende med at skulle betale hende en stor erstatningssum. Det er dog ikke blevet angivet, hvor stort et beløb Virginia Giuffre har bedt om.