Datter kan ikke blive gravid: 51-årig mor skal føde sit eget barnebarn

07/04/2023

Henrik Rothenbücher

Foto: Privat
Det hører sig sjældenhederne til, at en kvinde skal føde sit eget barnebarn. Ikke desto mindre er det aktuelt for 51-årige Julie

Mest læste i dag

Breanna og Aaron Lockwood havde en stor drøm om at blive forældre efter deres bryllup i juni 2016. Efter at have forsøgt at realisere drømmen i lang tid, gik det op for dem, at det måske aldrig ville kunne lade sig gøre.

Efter at have forsøgt at blive gravide i månedsvis, uden nogen succes, valgte de at kontakte en fertilitetsklinik for at få hjælp. Her startede de ikke blot på en fertilitetsbehandling, men også en lang rejse, skriver OprahMag.

Breanna, der kæmpede for at blive mor til sit første barn, fik to uprovokerede, og fik senere konstateret Ashermans-syndrom, som er en tilstand, der giver arvæv i livmoderen. 

Efterfølgende blev de af lægen Dr. Brian Kaplan anbefalet at finde en rugemor. Desværre er det ikke en billig proces at finde en rugemor, da det let kan koste i omegne af 630.000 kroner.

Med på sidelinjen havde de Breannas mor, Julie Loving. Hun kunne tydeligt se, at hendes datter blev mere og mere modløs. Især da de blev anbefalet at bruge en rugemor, hvilket parret ikke havde råd til at betale for. 

Det fik hende til at komme med et noget atypisk forslag. Hun foreslog nemlig, om ikke hun skulle være rugemor for sit eget barnebarn. Til en start var Breanna noget skeptisk overfor idéen, men det lykkedes dog Julie at overtale sin datter.

"Jeg følte, at jeg havde været en del af det her fra starten. Jeg følte al hendes sorg og kamp. Jeg vidste, at jeg var en sund 51-årig kvinde, og jeg vidste, at jeg kunne gøre dette for hende, da jeg passer godt på mig selv. Jeg føler mig ikke som en 50-årig, men som en 30-årig," sagde Julie til OprahMag. 

Du kan se billederne her

Det var dog ikke kun Breanna, der var noget skeptisk overfor idéen. Det var lægen nemlig også, da Julie var 51 år gammel på pågældende tidspunkt. Det viste sig dog, at hun havde et perfekt helbred, hvorfor lægen efterfølgende ikke så et problem med det. 

Julie blev derfor rugemor for sit eget barnebarn, som hun den 2. november sidste år. Hele processen har Breanna dokumenteret på sin Instagram-profil, hvor mere end 179.000 følger med.