De ligner et helt normalt par, der lige er blevet forældre - men prøv så at kig lidt nærmere

09/09/2023

Jesper Bengtson

Foto: Privat
Det er de færreste, der kan se det med dit blotte øje, men de er ikke som et helt almindeligt forældrepar.

Mest læste i dag

Da Fernando Machado og Diane Rodriguez ankom til fødeafdelingen, var der mange nysgerrige blikke og høje forventninger. Ingen havde nogensinde set et forældrepar som dette i Ecuador.

Fernando er biologisk mor til barnet, mens Diane er dets biologiske far.

Fernando Machado blev født som pige og fik navnet Maria. Diane Rodriguez blev født som dreng. Ingen af dem har gennemgået kønsskifteoperationer, og de lever i de kønsidentiteter, de føler sig mest komfortable med.

Parret var enige om, at Fernando skulle bære deres barn, da de ønskede at gøre deres drøm om en baby til virkelighed.

Foto: Privat

De var ikke bange for at dele nyheden om deres graviditet på sociale medier. De ønsker at vise, at de er et par med de samme drømme som mange andre. De håber, at deres åbenhed vil føre til større accept af transpersoner i Ecuador.

Fernando Machado, den nybagte mor, er bevidst om, at det er en svær opgave at ændre folks opfattelser. Hun har tidligere været udsat for vold og mobning. Diane Rodriguez blev kidnappet og mishandlet i 2012.

Der var mange nysgerrige blikke på hospitalet, da barnet var på vej. Par som Fernando Machado og Diane Rodriguez er en sjælden syn i det offentlige rum i Ecuador. Fødslen forløb uden komplikationer.

Anbefalet til dig