De spærrede vejen, da det gik op for dem, hvad denne elefant bar i sin snabel

18/05/2023

Nicolai Haugsted

Foto: Twitter
Biolog var hurtig om at blokere vejen, da han så hvad elefanten bar rundt på

Mest læste i dag

Elefanter er meget specielle skabninger. Gennem års omfattende forskning og observation har forskere opdaget, at elefanters sorgmønstre er meget lig dem hos mennesker.

George Wittemyer, en bevaringsbiolog fra Colorado State University, der har studeret elefanter i lang tid, sagde til National Geographic:

"Elefanter har respekt for deres døde, men deres interaktion med deres døde er ikke noget, vi fuldt ud forstår."

Han tilføjede, at disse skabninger handler ud fra følelser, når et medlem af deres flok dør, hvilket er virkelig fascinerende og vidner om deres følelsesmæssige intelligens.

Twitter-bruger Parveen Kaswan delte en video, der endnu en gang beviste, at elefanter er i stand til at sørge over døden. De begraver ikke kun kroppe, men viser også respekt for knoglerne senere.

Videoen viser et antal mennesker og køretøjer parkeret midt på vejen. Grunden til det er, at en flok elefanter krydser gaden.

Det, der fangede tilskuerne opmærksomhed, var, at en af elefanterne bar noget med sin snabel. Da de kiggede nærmere, indså de, at dyret bar en død babyelefant.

Flokken stoppede derefter og lagde den døde kalvs krop på jorden, mens resten af gruppen samledes omkring den.

"Familien vil bare ikke forlade den lille," skrev Kaswan i billedteksten og tilføjede, at synet mindede om en "begravelsesprocession".

Da de fortsatte deres rejse, tog en anden elefant den døde baby med sin snabel.

Du kan se det utrolige øjeblik i videoen herunder: