Denne lille fejl kostede Ruth og Peter 950 kroner: Nu hagler kritikken ned over Ryanair

Udland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En mindre fejl endte med at koste dyrt.

Lige nu læser andre også

Internettet er sat i kog, efter en kontroversiel episode omkring Ryanair har set dagens lys.

Et ældre ægtepar, Peter og Ruth, endte med at betale 950 kroner til flyselskabet, fordi de havde begået en mindre fejl.

Det skriver Daily Mail.

Parret havde ved en fejl printet returbilletten til deres rejse til Frankrig i stedet for at printe den udgående billet.

Det tog angiveligt flyselskabet omtrent ét minut at få ordnet problemet, men det til trods kostede fejlen alligevel ægteparret 950 kroner.

Derfor valgte parrets datter at skrive et opslag på det sociale medie X (tidligere kendt som Twitter, red.):

“Hej Ryanair. Mine forældre, der er i 70'erne og 80'erne, havde ved et uheld downloadet boardingpasset til returflyvningen i stedet for den udgående flyvning, og du opkrævede dem 950 kroner for at udskrive dem i lufthavnen. 950 kroner for 2 stykker papir, hvilket tog 1 minut. Skam jer.”

Den frustrerede kvinde fik masser af reaktioner på sit opslag, hvor flere pointerede, at et lavprisselskab ofte ville koste dig dyrt i sidste ende af sådanne årsager.

Derudover var der flere, der påpegede, at der på Ryanairs hjemmeside står, at man for 175 kroner kan få printet sit boardingpass, hvilket jo er noget under det beløb, Peter og Ruth betalte. De gav nemlig 475 kroner per snude.

På hjemmesiden står det dog yderligere skrevet, at det koster 475 kroner for at tjekke ind i lufthavnen, men kvinden påpegede, at hendes forældre var tjekket ind hjemmefra.

En talsmand for Ryanair forsvarede flyselskabets beslutning ved at udtale følgende: 

“I henhold til Ryanairs vilkår og betingelser, som disse passagerer gik med til på reservationstidspunktet, undlod disse passagerer at tjekke ind online til deres udgående flyvning fra Stansted Lufthavn (11. august) på trods af de blev rådet til at gøre det via e-mail dagen før rejsen (10. august) og blev derfor korrekt opkrævet lufthavnsindtjekningsgebyret på 475 kroner pr. passager.”

Anbefalet til dig