Der skal gøres noget - Ellers kan det være slut

Foto: Shutterstock

Hvis ikke der bliver gjort noget, så kan vi risikere at skulle vinke farvel til avocado-toast og vaniljeis.

Særligt de vilde afgrøder er truede og det betyder, at blandt andet - vanilje, vilde bønner, chili, tomatillo og avocado kan være i fare. 

Det skriver The Guardian, der refererer til en undersøgelse der er bragt i flere udenlandske medier. 

Læs også

Ærlige Jan Gintberg: Det har været svært

Afgrøderne er truet af klimaforandringerne og bliver der ikke gjort noget, så kan vi risikere at skulle vinke farvel til både avocado-toast og vaniljeis. Sådan lyder det fra undersøgelsens hovedforfatter Bárbara Goettsch. 

Det er nemlig særligt de vilde afgrøder, der har svært ved at tilpasse sig klimaforandringerne. 

Særlig vanilje er truet. Foto: Shutterstock 

Værste tørke i 40 år 

"Det er særligt de vilde afgrøder, som er udryddelsestruede. Disse afgrøder kan ikke tilpasse sig klimaforandringerne. Og klimaforandringerne vil desuden også tiltrække skadedyr og sygdomme, som vil have stor indvirkning på disse afgrøder," forklarer Bárbara Goettsch.

Det er dog ikke kun klimaforandringerne som truer de vilde afgrøder - også kontaminiering fra modificerede afgrøder. ikke-bæredygtig høst og træfældning truer deres overlevelse.

Læs også

Kronprins Frederik overrasker med særlig hyldest

I øjeblikket oplever Madagaskar den værste tørke i 40 år - og det er blot et eksempel på, hvor ødelæggende disse klimaforandringer kan være.

"Tørken på Madagaskar har medført, at deres afgrøder er døde. Nogle steder er der kommet græshopper i stort antal, fordi klimaet gør, at de kan bevæge sig længere, end de normalt gør. Det er truslen, klimaforandringerne udgør for afgrøder," forklarer hun.

Du kan læse mere om undersøgelsen her