Det britiske kongehus med opsigtsvækkende udtalelese: "Det er skuffende"

Foto: Shutterstock

Det britiske kongehus har netop udsendt en særlig pressemeddelelse.

I en pressemeddelelse lyder der nu skarp kritik fra det britiske kongehus. 

Kritikken er rettet mod den nye BBC-dokumentar "The princes and the press", hvor kilder tæt på den royale familie har bidraget til historierne i dokumentaren.

Det er dog yderst sjældent, at den royale britiske familie vælger at udtale sig - men det har de gjort i denne forbindelse. 

Pressemeddelelsen er udsendt på vegne af Buckingham Palace, Kensington Palace og Clarence House. I disse paladser bor dronning Elizabeth, William og Kate, samt prins Charles og Camilla. 

Det oplyser Daily Mail

"Det bliver blæst op"

Kritikken lyder blandt andet på, at kilderne har fortalt hvordan personer der var tæt på Harry og Meghan, blev "mere og mere trætte af dem". 

Udmeldingerne lyder også på, at det især var Meghan, at man blev træt af.

Disse negative udtalelser kan det britiske kongehus ikke genkende - og derfor har de nu udsendt en udtalelse. 

Kongehuset kan ikke genkende BBC-dokumentarens historier. Foto: Shutterstock

"En fri, ordentlig og åben presse er livsvigtigt for et sundt demokrati. Men ofte bliver historier blæst op og udokumenterede påstande fra unavngivne kilder bliver fremstillet som fakta, og det er skuffende, når nogen, inklusiv BBC, giver dem troværdighed," lyder kritikken fra kongehuset til BBC.

På trods af kongehusets udtalelse, fortsætter BBC dog med at sende dokumentaren, hvis andet afsnit snart kommer på britisk tv. 

Forholdet mellem Harry og Meghan og den britiske kongefamilie har været anspændt den seneste tid.

Efter at parret forlod kongehuset og rollen som fremtrædende medlemmer, medvirkede de i det eksplosive interview med Oprah Winfrey. Her kom parret selv med alvorlige beskyldninger mod kongehuset.

Blandt andet beskyldte Harry og Meghan medlemmer fra familien, for at have været racistiske omkring sønnen Archies hudfarve.

I den forbindelse udsendte dronning Elizabeth også en udtalelse.

"De problemer, der bringes på banen - især dem om race - er bekymrende. Selvom nogle erindringer kan variere, tages de meget alvorligt og vil blive adresseret af familien privat," lød det i pressemeddelelsen dengang.