Døden nær: Lille piges mavesmerter viste sig at være langt alvorligere

13/10/2020

Christian Granhøj Skouboe

10-årige Sadie under sit ophold på hospitalet. Foto: Privatfoto
Moderen fik en grim mistanke, da hendes datter klagede over mavesmerter.

Mest læste i dag

En mor fik sig et stort chok, da hendes datter begyndte at klage over mavesmerter. Det er i sig selv ikke unaturligt, men grunden til de pludselige smerter sendte et chok gennem hele familien. Det viste sig nemlig, at hendes 10-årige datter havde slugte 15 legetøjsmagneter, som datteren ofte leger med inden sengetid. 

Sadie Latham, der bor sammen med sin familie i Kirkby Merseyside i England, plejer at lade som magneterne er bøjler, hun sætter på tænderne, mens hun ligger i sengen. Dog glemte den 10-årige en dag at fjerne magneterne, inden hun faldt i søvn. Det fik den uheldige konsekvens, at mange af magneterne gled ned i hendes hals, beretter det lokale nyhedsmedie Liverpool Echo. 

Advarer andre forældre

Da hendes datter begyndte at klage over mavesmerterne tog mor Catherine hende straks med på skadestuen. Det viste sig att være en god idé. Lægerne fik straks taget et røntgenbillede af den lille pige. Dette viste, at de mange små magneter lå i hendes tarm. De havde dog tiltrukket hinanden og sad nu sammen. Det havde fået den 10-åriges tarm til at perforere. Det betød, at hun straks røg på operationsbordet. Udover at få tarmen syet sammen igen, måtte lægerne fjernet syv centimeter af den. 

Disse magneter bør man holde sig fra, ifølge familien fra England. Foto: Privatfoto

Catherine fortalte efterfølgende, at hun var helt uvidende om, at Sadie havde slugt perlerne indtil tre uger efter det var sket. Moderen blev først opmærksom på situationen, da hendes datter begynder at klage over mavesmertne.

Moderen havde selv købt magneterne på Amazon tidligere på året. De blev markedsført som "lærerigt" legetøj, som børn kan bruge til at lave mønstre og former med. Imidlertid siger hun, at de siden er blevet en del af en trend, der involverer, at børn putter dem i deres næse og mund for at få det til at se ud, som om de har piercinger i ansigtet.

Derfor sender moderen nu en skarp advarsel til andre forældre, der muligvis ikke er klar over, hvorfor farligt det kan være.


 

 

Anbefalet til dig