Dræbt af lakrids - Hans store kærlighed kostede ham livet

Udland
Shutterstock.com
Der findes mange ting i verden, som kan koste én livet - men de færreste forventer nok, at lakridser kan koste en livet.

Lige nu læser andre også

En mand faldt pludseligt om på en restaurant. Han havde ikke forinden vist tegn på at være dårlig og ud af det blå, faldt den 54-årige mand om, med et hjertestop. 

Lægerne undersøgte efterfølgende manden, for at klarlægge hvad der havde været årsag til mandens pludselige død - og det viste sig at mandens store kærlighed til lakrids havde kostet ham livet. Det skriver BBC.

Halvanden pose om dagen

I tiden op mod sin pludselige død, havde manden - som var stor lakrids-elsker - indtaget op mod halvanden pose lakrids dagligt. Normalt havde manden spist mange røde lakridsstænger, som er lavet på frugt farve - men kort tid inden hans død, havde han skiftet til sorte lakridsstænger som er lavet på sort lakrids. 

Det aktive stof i lakrids, kaldet glycerrhizinsyre, kan blandt andet resultere i at blodet mister kalium - hvilket kaldes hypokaliæmi.

Hypokaliæmi betyder at der er for lidt kalium i blodet, hvilket i værste tilfælde kan være livstruende, da det kan medføre hjerterytmeforstyrrelse og hjertestop. Derfor kan lakrids i store mængder være farligt for selv raske mennesker, da det kan give resultere i flere gener forårsaget af hypokaliæmi.

Fødevarestyrelsen har af samme årsag også anbefalinger omkring indtag af lakrids.

Man bør mak spise 50 gram lakrids pr. dag. Da det kan give forhøjet blodtryk og væskeansamlinger. Voksne og særligt gravide bør ikke indtage mere end 50 gram lakrids dagligt, hvor det anbefales at børn maks indtager 25 gram lakrids dagligt.

Spiser man dagligt engelsk lakrids, hvilket består af 100% ren lakrids, bør man reducere sit indtag til meget små mængder, faktisk helt ned til maks 2 gram dagligt. Ligeledes bør man være opmærksom på sit lakrids-indtag, hvis man også indtager fødevarer som indeholder lakrids.

Anbefalet til dig