Drama i kongehuset: Harry og Meghan må ikke deltage

17/9/22 09:58

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
Til trods for, at de havde fået en invitation, får prins Harry og Meghan Markle ikke lov til at deltage. Deres invitation er nemlig blevet trukket tilbage.

I og med, at prins Harry og Meghan Markle har trukket sig fra sine royale pligter, bliver de betragtet som ikke-arbejdende medlemmer af det britiske kongehus.

På trods af, at de er ikke-arbejdende medlemmer af den royale familie, havde de alligevel fået en invitation til statsreception på Buckingham Palace på søndag.

Nu tyder det dog på, at der er drama i det britiske kongehus, for deres invitation er nemlig blevet trukket tilbage.

Det skriver flere britiske medier, herunder The Telegraph.

Det er kong Charles III, der er den officielle vært for begivenheden på søndag. Begivenheden bliver afholdt med henblik på, at topledere fra hele verden kan møde den nye britiske konge.

Det skyldes, at der allerede er en lang række verdensledere i landet, da de skal deltage ved dronning Elizabeths begravelse, der bliver afholdt mandag.

Flere britiske medier skriver, at øverstkommanderende ved hoffet har meddelt kong Charles, at det kun bør være arbejdende medlemmer af den kongelige familie, der deltager ved søndagens begivenhed, hvilket har ført til, at Harry og Meghans invitation er blevet trukket tilbage.

Det vides endnu ikke, hvorfor prins Harry og Meghan Markle var inviteret i første omgang. Ifølge The Telegraph tyder det dog på, at der ikke er en helt optimal kommunikation mellem kongehuset og hertugparret.

Det er dog ikke den eneste kontrovers, der har været. Prins Harry har nemlig også fået forbud mod at bære uniform ved flere af de begivenheder, der er blevet afholdt i forbindelse med dronning Elizabeths død.

Kun én begivenhed har han fået lov til at bære uniform ved. Det har han fået lov til lørdag aften, hvor dronning Elizabeths børnebørn vil afholde en særlig hyldest for deres bedstemor.