Dreng fik fjernet blindtarm efter mavesmerter: Få dage senere gjorde læger foruroligende fund i hans mave

17/1/23 16:04

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock.com
En 4-årig dreng fik fjernet sin blindtarm på grund af slemme mavesmerter. Få dage efter fandt lægerne en helt anden årsag til smerterne.

En gruppe læger blev chokerede, da de opdagede, at en 4-årig drengs slemme mavesmerter var forårsaget af et 'alarmerende' fund i hans mave.

Den lille dreng blev hastet på hospital efter 'flere episoder med opkastning og forstoppelse', hvilket fik lægerne til at mistænke kolik.

Efter at have lavet en nærmere undersøgelse af drengen, kom lægerne frem til den konklusion, at der var tale om en akut blindtarmsbetændelse. Derfor besluttede de at fjerne hans blindtarm.

Det fik dog ikke hans mavesmerter til at høre op, og tre dage efter operationen begyndte han endda at kaste galde op, skriver New York Post.

Foto: Journal of Paediatric Surgery Case Reports

Foto: Journal of Paediatric Surgery Case Reports

Da hans symptomer ikke var forsvundet to dage senere, besluttede lægerne at lave en ultralydsscanning, så de kunne se, hvad der galt. På billederne fra scanningen gjorde lægerne et chokerende fund.

Her vandt de ud af, at den lille dreng havde slugt et magnetiske armbånd, som lå i hans mave. Lægerne kunne derfor hurtigt konkludere, at det ikke havde været blindtarmen, der var problemet.

Sagen er blevet dokumenteret i en ny artikel, der er skrevet til Journal Of Paediatric Surgery Case Reports, hvor den vil blive udgivet i sin helhed i februar.

"De fleste indtagne fremmedlegemer passerer uden problemer, men visse genstande som stifter og søm kan være farlige," fremgår det i artiklen.

"Indtagelse af flere magnetiske perler, der tiltrækker hinanden, resulterer i betydelig sygelighed og dødelighed selv i lyset af dets høje udbredelse."

Journal of Paediatric Surgery Case Reports

Journal of Paediatric Surgery Case Reports

Forældrene havde forud for operationen forklaret lægerne, at de ikke havde set deres søn indtage noget usædvanligt, hvilket gjorde det sværere for dem at stille den korrekte diagnose.

Hvad der gjorde situationen værre var, at det viste sig, at de kraftige perler havde blokeret drengens tarme og tilmed grave huller i dem.

For at sikre, at der ikke skete mere skade, blev drengen opereret via et snit i bughulen, så de kunne stjerne det magnetiske armbånd. Derudover sørgede de også for, at hullerne i drengens tarme blev lukket til.

Efterfølgende er den lille dreng kommet sig ganske hurtigt, og blev derfor udskrevet kort tid efter operationen.