Dreng kæmper for sit liv i skolegården: Så trækker elever telefonen frem og filmer ham

31/08/2020

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
En dreng faldt ned fra taget og ned i skolegården, efterfølgende er en video af den døende dreng blevet sendt rundt på de sociale medier.

Mest læste i dag

Det var den første dag i skolen, efter sommerferien. Det hele udvikler sig til en meget tragisk dag, da en 16-årig dreng falder ned fra taget af Carl Engstöm-skolen i Eslöv i Sverige. 

Da drengen ligger i skolegården og kæmper for sit liv, vælger flere af eleverne som er tilskuere til den voldsomme episode, at tage deres telefon frem og filme episoden.

Nu risikerer en pige at få en dom. ‘Sara’ som ikke er pigens rigtige navn, men det hun kaldes i forbindelse med et interview med SVT, fortæller at hun faktisk ikke var til stede - men at hun nu risikerer at få en dom. Hun har nemlig delt videoen.

Hun fik nemlig tilsendt den voldsomme video, af den tilskadekomne dreng, som efter ulykken afgik ved døden. Den besluttede hun sig for at dele på de sociale medier.

"Du er syg i hovedet"

Allerede efter 30 minutter blev hun blæst omkuld af grove kommentarer om at det ikke var i orden at dele det.

Hun fortæller at hun blandt andet fik at vide at hun var syg i hovedet og ikke tænkte på drengens familie. 

“Da jeg fandt ud af han var død, fjernede jeg den med det samme,” fortæller hun til SVT.

Men selvom ‘Sara’ hurtigt fjernede videoen igen, så var skaden sket. Videoen fortsatte med at sprede sig på de sociale medier.

Svensk lov siger at enhver, der spreder en film om en person i en sårbar situation, risikerer at begå en ulovlig krænkelse af privatlivets fred. For forbrydelsen kan du blive idømt en bøde eller fængsel fra seks måneder op til to år.

 

Anbefalet til dig