Dronning Elizabeth chokerer: Bandlyser prins Harry

02/1/21 09:38

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
Dronning Elizabeth har taget en chokerende beslutning – og det tog hende angiveligt kun et par sekunder. Hun har valgt at bandlyse prins Harry fra en traditionsrig ceremoni i forbindelse med Våbenstilstandsdagen.

Prins Harry fortalte Buckingham Palace, at han ønskede at han ønskede, at der blev lagt en krans i forbindelse med Våbenstilstandsdagen.  

I starten blev det rapporteret, at paladsets embedsmænd havde afvist Harrys anmodning uden at fortælle det til dronningen. Daily Mail rapporterer dog i dag, at det var dronningen selv, der tog beslutningen - og at det kun 'tog hende to sekunder'. 

Harry og hans kone Meghan Markle besluttede i stedet at lægge en krans på Los Angeles National Cemetery. Han efterlod de blomster ved gravstederne til to Commonwealth-soldater. 

En kilde sagde ifølge Daily Mail: "Dronning er meget overbevist om, at du ikke kan vælge, hvad du gør, når det kommer til institutionen. Enten er du inde - eller så er du ude." 

Harry, der selv har tilbragt ti år i hæren, havde bedt om, at der blev efterladt en krans på hans vegne ved mindesmærket i London. Det skete dog ikke, og i stedet ligger den nu i Royal British Legion's Kent-hovedkvarteret. 

Hertugen menes at være meget ked af beslutningen om at afvise hans ønske, rapporterer The Times. Det skyldes selvfølgelig, at han selv har tætte forbindelser til militæret. 

Han lagde selv sin første krans ved mindesmærket for 11 år siden, og har ligeledes tjent i militæret i mere end 10 år, som nævnt herover. Desuden har han også været involveret i at fremme arbejdet med veteraner. 

At han besluttede sig for at hylde Våbenstilstandsdagene er dog ikke lige velset af alle. Der er nemlig flere, der har givet ham kritik for dette, da de mener, at det er et 'PR-stunt'.

Blandt andet har tv-vært Piers Morgans skrevet følgende på Twitter: "Skandaløst. At behandle Våbenstilstandsdagen som en PR-mulighed og forsøge at stjæle overskrifter fra de virkelige kongelige, der gør deres pligt derhjemme."