Dronning Elizabeth overrasker med melding om corona-vaccine

07/12/2020

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
Dronningen insisterer - og det vækker opsigt.

Mest læste i dag

Nu går der ikke længe før England begynder at vaccinere de første mod Covid-19.

Millioner af englændere forventes snart at kunne modtage vaccinen, men det kan naturligvis ikke lade sig gøre, at vaccinere alle på én gang. Derfor er det blevet besluttet, at de personer der er i risikogrupperne, skal have vaccinen først.

Det betyder at svage og ældre står først i køen. 

Siden landet lukkede ned i foråret, har dronning Elizabeth på 94 år og prins Phillip på 99 år, isoleret sig på Windsor Castle. Det er heller ikke længe siden, at parret meldte ud, at de fortsat vil isolere sig henover jul og nytår. I stedet holder de kontakten via zoom og bryder traditionen med, at samle familien i højtiden. 

Vil ikke først i køen

I forbindelse med, at der nu begynder og kunne blive vaccineret mod Covid-19, er parret kommet med en opsigtsvækkende melding. For parret er naturligvis i risikogruppen og vil dermed være blandt dem, som bør vaccineres først. Og måske forventer man, at netop dronningen står først i køen, for at modtage vaccinen - men sådan forholder det sig ikke. Det skriver BILLED-BLADET.

Dronning Elizabeth og prins Phillip er nemlig kommet med en opsigtsvækkende melding - de insisterer på ikke at komme først i køen, men i stedet vente til det bliver deres tur. 

De to har oplevet mange kriser gennem deres liv - heriblandt krig, bombardementer og pandemier - og de ser ingen grund til, at de skal have særbehandling. 

Men på trods af, at de to ikke stiller sig først i køen, går der nok ikke længe, før at dronning Elizabeth og prins Phillip bliver vaccineret og dermed kan genoptage en lidt mere normal hverdag.

Anbefalet til dig