Dronningen i forsvar: Det passer ikke

Foto: Shutterstock

Nu meldes det ud, at påstanden er usand.

94-årige Dronning Elizabeth er en velhavende dame, med både personlige juvelkollektioner, skræddersyet tøj og eksklusive ejendomme. 

Ifølge det britiske medie The Guardian, har dronning Elizabeth lobbyet mod en lov, der kunne løfte sløret for hvor stor hendes private formue er. Da hun angiveligt ikke skulle have haft et ønske om, at det blev offentligheden kendt, hvor stor hendes private formue er.

Læs også

Helle Thorning-Schmidt slår fast: Min kremering skal overvåges

Derfor har loven også holdt hendes private aktie holdninger og investeringer hemmelige i årevis.

Mediet har fået indsigt i dokumenter som afslører, at dronningens advokat, Matthew Farrer, lagde pres på de ministre der tilbage i 1973 ville indføre en lov om transperens.

Nu melder Buckingham Palace ud

Hensigten med loven var at gøre det mere enkelt at se, hvem der reelt var ejer af aktier i børsnoterede selskaber, for at gøre det umuligt for storinvestorer at skjule skuffeselskaber.

Hvis loven var blevet vedtaget, ville det dermed også give offentligheden indsigt i dronningens aktiebeholdning. Men det fik advokaten sat en stopper for.

Læs også

Scorer drømmejobbet: En halv time senere er det slut

Historien er ikke gode nyheder for dronning Elizabeth, men ifølge BILLED-BLADET, melder Buckingham Palace nu ud, at det intet har på sig.

Hoffets kommunikationsafdeling meddeler at påstanden er usand.

Dronningens formue anslås til at være på omkring fire millarder kroner.