Dronningen stolede på ham: Det skulle hun aldrig have gjort

07/01/2021

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Rigspolitiet
En 37-årig er nu blevet dømt skyldig i, at have stjålet en række værdifulde genstande fra droningen.

Mest læste i dag

Det kan ske, at fristelsen bliver for stor. 

Det må en 37-årig sande efter han er blevet idømt en lang fængselsstraf for at stjæle fra dronningen. Den dømte, Adamo Canto, var ansat som til at gøre rent på Buckingham Palace i London. Den stilling fik dog en brat ende, da det blev opdaget, at den 37-årige havde de lange fingre med, når han mødte ind på job. 

Det fortæller The Mirror.

Det viste sig, at det var coronakrisen, der satte den yngre mand i stand til at stjæle en række værdifulde genstande fra dronning Elizabeth og prins Phillips hjem i London. 

Opdages

De stjålne gentande tæller blandt andet medaljer, ordener og nogle særdeles værdifulde fotografier, der forventes at ville kunne indbringe i omegnen af 100.000 britiske pund, ifølge The Mirror. 

Adamo Canto havde været ansat og haft sin daglige gang på Buckingham Palace i fem år. Det var dog coronaepidemien, der fik ham til at slå ind på den kriminelle løbebane. I forbindelse med corona fik han nemlig yderligere opgaver samt adgang til visse steder i paladset, hvor de særligt værdifulde genstande befandt sig. 

Tyverierne - der fandt sted fra 7. august og til 19. november sidste år blev dog opdaget, og nu har Canto været foran en dommer. 

Anklageren ønskede ham i dømt halvandet års fængsel, men dommeren nøjes med at idømme ham otte måneder. Det skyldes blandt andet, at Adamo Canto tidligere har gjort en stor indsats i landets pleje af borgere med sygdommen Alzheimer. 

 

Anbefalet til dig