Dronningens hemmelige signal afsløret: Sådan slipper hun væk

01/2/21 11:45

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Selvom hun er professionel smalltalker, kan selv en dronning have behov for at blive reddet fra en rædsom samtale.

Englands dronning har viet hele sit liv til at passse sine kongelige pligter. Det har ført til, at dronning Elizabeth har mødt utallige vigtige figurer, berømtheder og andre interessante mennesker undervejs.

De mange årtiers erfaring med officielle arrangementer betyder, at hun er så godt som professionel, når det kommer til small talk, og de, der har mødt hende, fortæller, at hun er meget god til at få den, hun taler med, til at føle sig vigtig og hørt. 

Ikke overraskende bliver selv dronningen nogle gange lidt træt af at tale med bestemte mennesker. Når det sker, så har hun et par smarte signaler, hun bruger til at fortælle sit personale, at nu vil hun videre.

Da hun jo er mornaken, kan hun ofte ikke bare gå væk, så i stedet bruger hun sin taske og vielsesring til at fortælle dine oppassere, at hun har brug for at de får hende væk. 

"Meget bekymrende"

Dronning Elizabeth ses sjældent uden en håndtaske, men som den kongelige historiker Hugo Vickers fortalte det amerikanske magasin People. Det skriver den britiske avis The Mirror

"Det ville være meget bekymrende, hvis du talte til dronningen men pludseligt så, at håndtasken bevægede sig fra den ene hånd til den anden."

Historikeren forklare, at det netop er dette signal, som dronningen bruger, når hun ønsker at en af hendes ansatte stiller sig mellem hende og den person, hun taler med. Skulle det ske, at hun ikke har en taske med ved et givent arrangement, så bruger dronningen sin vielsesring i stedet.

Hun giver det et diskret twist, hvis hun gerne vil afslutte en samtale hurtigt, og en mere dramatisk drejning af ringen betyder, at hun er særlig ivrig efter at forlade samtalen straks, foræller Hugo Vickers til People.