Dybt rørt dronning Elizabeth: Nu bryder hun tavsheden

Nu bryder dronningen tavsheden og sender en stor tak.

I går kunne dronning Elizabeth fejre sin 95 års fødselsdag. Blot 12 dage forinden gik hendes mand, prins Philip bort. 

 

Men på trods af, at familien lige nu er i stor sorg efter tabet af prins Philip, hvis begravelse blev holdt i lørdags, så er der også trøst i den svære tid.

 

Onsdag middag udsendte dronning Elizabeth nemlig en stor tak på de Instagram-profilen Theroyalfamily.

 

"Jeg har i anledningen af min 95 års fødselsdag i dag, modtaget mange lykønskninger, hvilket jeg sætter stor pris på. Selvom vores familie er i en periode med stor sorg, har det været en trøst for os alle at se og høre de mange hyldester til min ægtemand fra folk i Storbrittannien, Commonwealth og rundt omkring i verden."

Læs også

DMI melder ud: Her rammer det hårdest i dag

"Min familie og jeg vil gerne takke jer alle for den støtte og venlighed, der er blevet vist os de seneste dage. Vi er blevet dybt rørte og fortsætter med at blive mindet om, at Philip havde sådan en ekstraordinær indvirkning på utallige mennesker gennem sit liv," lyder det fra dronningen, som afslutter "Elizabeth R". 

Genforening i en svær tid 

Den seneste periode har ikke været helt uden turbulens for det britiske kongehus. I starten af marts blev Harry og Meghans kontroversielle interview med Oprah Winfrey sendt verden over - og siden har det været en kende køligt mellem parret og især prins William og prins Charles.

Men tabet af brødrenes farfar, ser ud til at have genforenet dem. En mundaflæser har nemlig afsløret, hvad prins Harry og prins William sagde til hinanden efter begravelsen. Det skriver The Sun.

Efter begravelsen i St George's Chapel på Windsor Castle, tog William sit mundbind af udenfor og sagde ifølge en mundaflæser: "Ja, det var fantastisk, var det ikke?" 

Til det svarede Harry ifølge mundaflæseren: "Det var som han (prins Philip, red.) ønskede. 

Da kursen blev sat mod slottet, fulgtes de to brødre med Kate, som gjorde sin mand og svoger selskab - men da Harry og William fortsatte sin snak, sakkede hun langsomt bagud og gav de to mulighed for at snakke selv.

Læs også

Dronningen i stor sorg: Nær ven gået bort

Ifølge kropssprogsekspert Adrianne Carter, så de to ud til at være fint tilpas. 

"Kate så ud til at tage styringen i samtalen, men så begyndte de to brødre at gå sammen og snakkede - der var intet tegn på stres eller utilpashed i deres forhold. Der var ingen tvang eller noget tegn til, at de forsøgte at undgå hinanden," lyder det fra hende og hun tilføjer:

"Faktisk stoppede William op, så Harry kunne følges med dem. For mig ser det ud som om, at sorgen har genforenet dem." 

Harry tog selv turen til England, mens højgravide Meghan blev hjemme i Montecito, Californien, da en læge har frarådet hende den lange rejse.

 

 

 

 

Læs også